Dacian Cioloş: Vreau să promovez sectorul agroalimentar pe piaţa externă. România va avea de beneficiat

Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 11:41 // Actualizat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 11:41 // Sursa: romaniatv.net

România îşi poate găsi în noua Politică Agricolă Comună (PAC) toate elementele de care are nevoie pentru a-şi lua în considerare specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi agroalimentar european, a declarat, miercuri, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Foto: cronicadeiasi.ro

'Chiar dacă Indagra este un simbol al recoltei, aş spune că în acest an vine într-un moment în care modalitatea de susţinere a agriculturii, de stimulare a investiţiilor cu fonduri europene, ne aduce în faza de semănat şi de plantat noi scheme de de susţinere, un nou PNDR, un nou sistem de susţinere din plăţi directe,care va reprezenta reforma PAC şi care a fost principalul meu obiectiv. Cred că România îşi poate găsi în noua Politică Agricolă Comună toate elementele de care are nevoie pentru a-şi lua în considerare specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi agroalimentar european fără a face referire la ceea ce pot face alte state membre şi nu poate face România', a spus Cioloş.

Acesta a precizat că noul sistem de plăţi din PAC va permite României nu doar menţinerea lor pe hectar până în 2020 aşa cum au dorit agricultorii români, în plus existând posibilitatea de modulare a a plăţilor directe pentru o serie de categorii de ferme, în paralel cu plata la hectar.

De asemenea, Cioloş a precizat că până la sfârşitul mandatului intenţionează să mai vină cu o politică de promovare a sectorului agroalimentar pe piaţa externă, inclusiv pentru sectorul agroalimentar românesc care are un potenţial imens pe piaţa externă.

Ajuns la cea de a 18-a ediţie, târgul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, ocupând o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi. La ediţia din acest an vor fi aduse şi cele mai multe animale, în jur de 350 de capete.

 

VEZI SI:

VESTE BUNĂ: Fermierii care arendează terenurile vor primi subvenţii cu 20% mai mari

 
loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
agroalimentar companii dacian ciolos hectar pac politica agricola subvenţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 nov 00:50
Răspunde | Votează email 0 email
BOGDAN
http://youtu.be/GaWI_w7B9BM E PREA TARE ASTA
30 oct 12:20
...specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi Citește mai departe…

...
30 oct 12:02
... România îşi poate găsi în noua Politică Agricolă...
30 oct 12:00
...specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi Citește mai departe…

...
30 oct 11:50
...în considerare specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H