Dacian Cioloş critică Guvernul pentru comunicarea deficitară în timpul crizei COVID. „Noroc că preşedintele e ferm”

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, susţine că Guvernul a avut o comunicare deficitară şi lipsită de empatie în timpul crizei generate de pandemia de coronavirus. Fostul premier tehnocrat a criticat şi Parlamentul care a încuviinţat starea de alertă şi a modificat hotărârea de Guvern în acest sens. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 14:00
Dacian Cioloş critică Guvernul pentru comunicarea deficitară în timpul crizei COVID. „Noroc că preşedintele e ferm”

Dacian Cioloș a vorbit la RFI despre demersurile Parlamentului României privind starea de alertă.

„Cu tristețe trebuie să spun că nu mă surprinde faptul că tot mai multă lume își pierde încrederea în autoritatea statului și aici mă gândesc în primul rând la deciziile la nivel politic și la calitatea sau mai degrabă lipsa calității în unele domenii a serviciului public. Și parte din ceea ce s-a decis acum intră în aceeași categorie (…). Politicienii din Parlament, majoritatea, în loc să se preocupe de soluții, eu aș fi vrut să văd acum o dezbatere despre soluții pentru relansarea economiei, nu de o protecție aproape de clan a unor numiri politice în fruntea unor instituții ale statului, stat care, iată, e slăbit și stat în care tot mai multă lume își pierde încrederea”, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Europarlamentarul a precizat că e mulţumit parţial de modul în care Guvernul Orban a gestionat starea de urgenţă şi cea de alertă.

„Parțial, aș spune și aici nu e vorba de cât sunt eu, personal, de mulțumit sau de nemulțumit, dar vedem chiar și din analize și sondaje modul cum percepe lumea, cum percep oamenii pe stradă acest mod de gestionare. Eu cred că am avut noroc că am avut un președinte care a fost ferm și clar și care a comunicat și pentru Guvern, pentru că din partea Guvernului mie mi se pare că a existat în mod clar o comunicare deficitară și în multe cazuri lipsită de empatie față de oameni și față de problemele oamenilor, vorbesc la nivel politic. Au existat anumite bâlbe, a existat acea perioadă de vid legislativ în modul de a gestiona lucrurile”, a menţionat fostul premier.

Dacian Cioloş îl ironizează pe Dan Barna. Liderul PLUS s-a filmat lucrând la laptop. „Acum eu chiar bat la taste”


loading...
Partenerii noștri