Daciana Sârbu a discutat despre combaterea obezităţii infantile cu comisarul european pentru Sănătate

Eurodeputata Daciana Sarbu a subliniat importanta educarii copiilor in legatura cu alimentatia sanatoasa, in cadrul unei intalniri cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sanatate, ce a avut loc ieri, in prima zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

RomaniaTV.net
10 mart. 2015, 13:40
Daciana Sârbu a discutat despre combaterea obezităţii infantile cu comisarul european pentru Sănătate

Intrevederea, solicitata de eurodeputata PSD, care este si vicepresedinta a Comisiei de Sanatate din Parlamentul European, a avut ca scop discutarea planului de actiune european pentru combaterea obezitatii in randul copiilor. Daciana Sarbu a subliniat ca acesta are in continuare deficiente in aplicare si a insistat asupra nevoii de educare timpurie a copiilor cu privire la hrana sanatoasa si importanta miscarii.

La randul sau, comisarul Andriukaitis a evidentiat ca este nevoie de un efort mai intens si de durata pentru ca acest fenomen sa fie combatut cu adevarat.

„Am subliniat ca suntem intr-o situatie dramatica – unul din 3 copii intre 6 si 9ani din Uniunea Europeana sufera de obezitate – si in opinia mea institutiile europene nu fac suficient pentru a corecta aceasta situatie.

Fiind chirurg cardiovascular, comisarul Andriukaitis intelege mai bine decat multi cat conteaza hrana echilibrata si miscarea pentru mentinerea sanatatii, si mai ales cunoaste efectele devastatoare ale stilului de viata nesanatos”, declara Daciana Sarbu.

„Pentru ca am vorbit despre alimente sanatoase, inclusiv produsele bio, i-am daruit comisarului Andriukaitis si un cos cu bunatati bio romanesti, asa cum am facut in cazul tuturor oficialilor straini cu care am avut intrevederi. Ma bucur sa pot promova Romania de cate ori am ocazia”, adauga eurodeputata.

Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin Childhood Obesity Surveillance Initiative, in 2008, unul din 4 copii suferea de obezitate sau era supraponderal. In 2010, aceasta suferinta afecta unul din 3 copii intre 6 si 9 ani.