Anunţul şoc de la Dacia. Ce se întâmplă cu OMOLOGĂRILE. Toţi şoferii români trebuie să citească rapid asta

Dacia este una dintre mărcile care au reușit să depășească problema omologărilor, în condițiile în care doar 63% din constructorii europeni de automobile au reușit să treacă de acest proces anevoios.

13 mart. 2019, 10:08
Anunţul şoc de la Dacia. Ce se întâmplă cu OMOLOGĂRILE. Toţi şoferii români trebuie să citească rapid asta

Sandero și Duster, cele două modele ale mărcii românești, au revenit în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa, în luna octombrie, pe o piață încă afectată de procesul anevoios de omologare a modelelor pe standardul WLTP, scrie profit.ro.

Citeşte şi Bentley, Mercedes şi Rolls-Royce, UMILITE la o „liniuţă” de o Dacia Sandero VIDEO

Procedurile de înregistrare s-au dovedit mult mai dificile decât anticipaseră producătorii și s-a derulat diferit de la o marcă la alta, în funcție de spațiul de testare diosponibil dar și de numărul total de versiuni. În acest context, Dacia este în creștere cu 1 procent în luna octombrie și se numără printre țările cu creștere și în noiembrie, potrivit primelor date parțiale.

Evoluția lentă a omologărilor se vede din comparația pe care cei de la Jato o fac cu momentul anterior de analiză, 1 octombrie, cu un avans de numai 6 procente în 5 săptămâni. Mai multe mărci au fost evidențiate cu un ritm mai bun, printre care francezii de la Peugeot și Citreoen, precum și Renault, dar și Hyundai, Lexus, Kia, Suzuki, Land Rover și Jeep.