Putin relochează aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni în Siberia, Orientul Mijlociu şi chiar dincolo de Cercul Arctic

Zeci de mii de refugiaţi ucraineni sunt mutaţi la mii de kilometri depărtare de casele lor, în regiuni îndepărtate ale Rusiei, ca Siberia, Cecenia sau Daghestan după cum arată documente ale Kremlinului.

12 apr. 2022, 13:38
Putin relochează aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni în Siberia, Orientul Mijlociu şi chiar dincolo de Cercul Arctic

Aproape 100.000 de refugiaţi au fost interogaţi ore în şir de autorităţile ruse, iar apoi deportaţi cu autocarele în cele mai îndepărtate zone din Rusia, dar nu în oraşele mari precum Moscova sau Sankt Petersburg.

Kremlinul a emis luna trecută un ordin de urgenţă de a muta 95.739 de persoane în regiuni îndepărtate din ţară, specificându-se că Guvernul „aprobă repartizarea cetăţenilor Federaţiei Ruse, Ucrainei, Doneţk şi Luhansk către entităţile constitutive ale Federaţiei Ruse”, potrivit Daily Mail.

Destinaţiile unde sunt trimişi refugiaţi ucraineni includ zonele puternic militarizate, ca Cecenia, Inguşetia sau Daghestan, unde ruşii au luptat împotriva insurgenţilor, şi chiar în Sahalin, în Orientul Îndepărtat.

Citeşte şi: Noi înregistrări şocante ale discuţiilor dintre militarii ruşi scot la iveală masacrul din Ucraina: „Dacă sunt civili, omoară-i pe toţi!”

Astfel, decretul ar include prevederi privind trimiterea a 11.398 de oameni în Siberia, 7.218 în Orientul Îndepărtat şi 7.023 în Caucazul de Nord, mai scrie sursa citată.

Acest lucru se întâmpla în momentul în care Rusia ar fi folosit arme chimice asupra Mariupolului, trupele ucrainene susţinând că au fost lovite de un agent aruncat de o dronă, lăsându-i în imposibilitatea de a respira. De asemenea, primarul oraşului asediat a dezvălut că peste 10.000 de civili au murit în conflict.

Citeşte şi: Scrisoare emoţionantă a unei fetiţe de 9 ani către mama ei ucisă de ruşi în Borodianka: „Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea”