Dalai Lama va debuta la 85 de ani. El va lansa un album cu mantre puse pe muzică VIDEO

Dalai Lama va lansa un nou album care va include mantre și piese ale căror muzică este recent compusă, scrie revista Rolling Stone.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 05:57
Dalai Lama va debuta la 85 de ani. El va lansa un album cu mantre puse pe muzică VIDEO

Albumul, intitulat ”Inner World”, va fi lansat în 6 iulie, pentru a coincide cu 85 de ani de la nașterea liderului spiritual tibetan. Albumul va cuprinde 11 piese, printre care „Compassion”, piesă care se bazează pe una dintre cele mai faimoase rugăciuni budiste.

Ascultă mai jos piesa Compassion, de pe noul album al lui Dalai Lama:

Dalai Lama a realizat acest album cu ajutorul lui Junelle și Abraham Kunin, doi muzicieni din Noua Zeelandă. Conform The Associated Press, Junelle Kunin i-a sugerat liderului spiritual această idee de a face un album cu ani în urmă. Propunerea lui Kunin a fost inițial respinsă, dar ea a re-înnoit-o în 2015 printr-o scrisoare pe care a transmis-o unuia dintre asistenții Dalai Lama. De această dată, Sfinția Sa a acceptat.

Urmaşul lui Dalai Lama, deţinut politic de la şase ani, a fost găsit

Panchen Lama, Gedhun Choekyi Nyima, numărul doi în ierarhia budistă tibetană, deţinut politic de la vârsta de şase ani, duce o ”viaţă normală”, a obţinut o diplomă universitară şi s-a angajat, anunţă China.

Un copil – dat dispărut în urmă cu 25 de ani după ce a fost ales de către Dalai Lama drept unul dintre liderii budişti tibetani – a devenit un adult care duce o ”viaţă normală” şi şi-a obţinut diploma universitară, a anunţat marţi Beijingul, în urma unor îndemnuri ale Statelor Unite de a dezvălui locul în care se află, relatează AFP.

Laureat al Premiului Nobel petru Pace, exilat în India şi oaia neagră a Chinei, Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, l-a declarat în mai 1995 pe Gedhun Choekyi Nyima reîncarnarea lui Panchen Lama – numărul doi în ierarhia budistă tibetană.

Dalai Lama a fost externat. S-a vindecat de infecţia pulmonară 

Arestat trei zile mai târziu, băiatul – la acea vreme în vârstă de şase ani – nu a mai fost văzut de atunci, ceea ce l-a transformat în cel mai tânăr deţinut politic din lume, potrivit asociaţiilor de apărarea drepturilor omului.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a cerut luni Chinei să dezvăluie ”imediat” locul în care se află acesta.

Budiştii tibetani, la fel ca membrii tuturor comunităţilor de credincioşi, trebuie să poată să-şi aleagă, educe şi venereze liderii religioşi potrivit tradiţiilor lor şi fără amestecul Guvernului”, a insitat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat.

Ministerul chinez de Externe anunţă într-un comunicat că Gedhun Choekyi Nyima a urmat ”educaţia naţională obligatorie”, după care a intrat la universitate, iar nici el şi nici familia  sa ”nu doresc ca străinii să intervină în viaţa lor normală”.

El a început să muncească”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lidjian.