Dan Andronic: Temele se repetă, numai „ziariştii” schimbă rolurile. Pe cine demască jurnalistul

Directorul EVZ Dan Andronic scrie pe pagina sa de Facebook un text despre "ziariștii" care schimbă rolurile, cu trimitere la un text mai vechi semnat, în ziarul său, de jurnalistul Mălin Bot.

13 iul. 2017, 10:16
Dan Andronic: Temele se repetă, numai „ziariştii” schimbă rolurile. Pe cine demască jurnalistul

„GHICEȘTE PERSONAJUL… Temele se repetă, numai „ziariștii” schimbă rolurile. Pe bani mulți sau din prostie multă.
Vă las pe voi să alegeți. Eu o numesc ticăloșie asumată. Astăzi despre George Soros și infamele finanțări către ONG-uri”, scrie Dan Andronic pe Facebook.

Andronic trimite apoi către un articol semnat în ziar în 2013 de fostul jurnalist EVZ Mălin Bot.

Un fost ziarist, angajat (și) la EvZ, scria în 2013:

„Ieri au apărut pe mai multe site-uri de ştiri informaţii privind finanţări oferite, prin diverse fundaţii, de miliardarul George Soros pentru mai multe ONG-uri implicate în organizarea şi coordonarea protestelor din Piaţa Universităţii, dar nu a fost indicat un proiect finanţat direct pentru a organiza proteste. Astăzi vă prezentăm un astfel de proiect”(…)
„Îi credem pe cuvânt?Important este ca publicul să ştie aceste informaţii, urmând să decidă fiecare cititor dacă implicarea directă a unor ONG-uri în organizarea protestelor e determinată de dragostea pentru „aurul pe care îl reprezintă patromoniul cultural şi verde” sau motivată de „aurul” din conturile CEE Trust”

„P.S. E reconfortant să vezi cum istoria unora cunoaște mișcări demne de o contorsionistă care se produce artistic într-un bar de pensionari 🙂 șoptindu-și în barbă: Rezist! Rezist! Rezist!”, mai scrie Andronic.

Practic, în urmă cu patru ani Mălin Bot susţinea teza prin care miliardarul Soros se implica în protestele de stradă din România. În prezent, optica jurnalistului s-a schimbat la 180 de grade şi postează ironii la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care vede în Soros duşmanul PSD.

„Dragnea, se aude? Sa nu ne spui ca tot Soros a pus-o pe Carmen Dan sa dispună Jandarmeriei masuri agresive”, scria Bot pe pagina de Facebook.