Dan Barna, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre demisia lui Vlad Voiculescu. „România este astăzi într-un război. Cel mai laş este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit despre demisia lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, spunând că "cel mai laş într-un război" e să fugi. De asemenea, copreşedintele USRPLUS a spus că "România este într-un război cu pandemia" şi din acest motiv nu poate susţine ideea ca oricine din Guvern să plece acasă după trei luni.

13 apr. 2021, 22:44
Dan Barna, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre demisia lui Vlad Voiculescu. „România este astăzi într-un război. Cel mai laş este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă”

Dan Barna a fost întrebat cine ar trebui să-şi dea demisia după tragedii precum prea produsă luni la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, unde trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

„La fiecare dintre aceste situaţii trebuie văzută responsabilitatea directă şi ce s-a întâmplat. Situaţia de aseară (…) suntem deocamdată în prezumţia unei defecţiuni tehnice, vom vedea urmarea anchetei, neexcluzându-se eroarea umană”, a precizat Dan Barna, la TVR, conform News.ro.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți cu COVID de la unitatea mobilă de ATI au murit din cauza unei defecțiuni la aparatul de oxigen

Vicepremierul a precizat că ”e logic să trai concluzii după finalizarea unei anchete”.

„Aşa, declarativ, de impresie artistică, e foarte uşor”, a afirmat Barna.

„În momentul acesta cel mai simplu este să fugim. România este astăzi într-un război, un război cu pandemia. După ce o să depăşim această etapă (…) şi revenim la o societate normală putem vorbi şi de politică, şi de demisii, şi de alte lcururi. Astăzi suntem într-un război. Cel mai laş într-un război este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă, să fugi. Ideea că oricine din acest Guvern, după trei luni, în care abia a început să facă lucruri, trebuie trimis acasă, nu pot să o susţin”, a adăugat vicepremierul, conform sursei citate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Vlad Voiculescu şi Raed Arafat au ştiut că nu funcţionează tirul în care au murit trei oameni”

În schimb, Marcel Ciolacu l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, pe care l-a catalogat ca fiind un „un arogant şi un incompetent” pe motiv că nu îşi dă demisia în urma tragediei produse luni la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, unde trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit.

„Se pierd vieţi omeneşti! Aici este marea dramă şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent, omul e un arogant şi un incompetent. Nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii. Poate doar nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl spulberă pe Vlad Voiculescu. „E un arogant şi un incompetent. Orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru”