Marcel Ciolacu: „Vlad Voiculescu şi Raed Arafat au ştiut că nu funcţionează tirul în care au murit trei oameni”

Marcel Ciolacu a lansat acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafatm despre care susţine că au ştiut că nu funcţionează unitatea mobilă de Terapie Intensivă în care au murit trei pacienţi infectaţi la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

13 apr. 2021, 20:43
Marcel Ciolacu: „Vlad Voiculescu şi Raed Arafat au ştiut că nu funcţionează tirul în care au murit trei oameni”

Marcel Ciolacu a explicat că a discutat cu trei manageri de spitale din Bucureşti care au participat la discuţii cu autorităţile care gestionează pandemia, dând de înţeles că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, fusese informat despre problemele existente la TIR-ul de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Am vorbit cu trei manageri de spitale din Bucureşti şi mi-au spus că au avut o videoconferinţă cu domnul ministru al Sănătăţii, cu doamna Moldovan, cu domnul Arafat, cu toţi managerii, şi spitale private şi ale Ministerului, unde managerul de la Spitalul Victor Babeş a spus textual: nu funcţionează tirul pe care ni l-aţi trimis de la Ploieşti.

Astăzi am vorbit cu colegii mei de la Ploieşti, lucru perfect adevărat. Cei de la Ploieşti au disponibilizat acest tir pentru că nu a funcţionat la Ploieşti. Şi domnul ministru a spus: voi vorbi eu cu firma. Firma s-a dovedit a cui este, a unui fost ministru liberal, ca să vedem ce remediem.

Ministrul a ştiut că nu funcţionează acest tir în care au murit trei oameni. Prim-ministrul, preşedintele, serviciile statului român nu ştiu acest lucru şi îl mai menţin în funcţie?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl spulberă pe Vlad Voiculescu. „E un arogant şi un incompetent. Orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru”

Liderul PSD a afirmat că Vlad Voiculescu „nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii”.

„Am cerut în Parlament, după declaraţiile domnului Voiculescu că s-au măsluit datele în pandemie, am spus-o negru pe alt, ca să avem alegeri, cum îşi dorea domnul Iohannis. Le-au pierdut!

Nu o pun pe ordinea de zi. Vine Barna la televizor şi spune: transparenţă. Toate aceste minciuni trebuie să le afle românii.

Se pierd vieţi omeneşti! Aici este marea dramă şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent, omul e un arogant şi un incompetent. Nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii. Poate doar nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Alexandru Rafila vrea ca PSD să grăbească votarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. „Premierul să aibă un argument solid pentru a solicita remanierea”

Două apeluri au fost înregistrate la 112, luni seara, pentru a anunța tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București. În ambele cazuri, cadrul medical care a sunat a cerut legătura direct cu medicul coordonator al SMURD, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Citeşte şi: Tragedia de la Spitalul Victor Babeș. STS confirmă că au fost făcute două apeluri la 112. De ce nu a fost anunțată Poliția

Poliția Capitalei și Parchetul Tribunalului București fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

Alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș s-a oprit, luni seara, iar trei femei în vârstă de 84, 74 și 63 de ani au murit. În total, în unitatea mobilă erau spitalizați la acel moment 8 pacienți cu COVID-19.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Nelu Tătaru, despre tragedia de la Victor Babeș: „Când s-a oprit oxigenul trebuia sunat și la 112”