Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. Ce se va întâmpla cu bugetul din acest an

Vicepremierul Dan Barna susține că există posibilitatea ca în cursul acestui an mai multe angajați din sistemul bugetar să fie concediați.

13 feb. 2021, 17:06
Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. Ce se va întâmpla cu bugetul din acest an

Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. Vicepremierul a explicat că Executivul a cerut companiilor de stat „planuri de reformă explicită” şi că acestea pot avea drept consecinţă şi reorganizarea unor activităţi.

„Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24.

Citește și: Dan Barna, despre buget: „Nu fericeşte pe nimeni, nu e nimeni înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul, dar este o formulă care asigură resurse pentru investiţii”

Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. În momentul în care a fost întrebat dacă vor pleca bugetari din sistem, Dan Barna a precizat că este posibil ca acest lucru să se întâmple. De asemenea, vicepremierul a precizat că planurile de reformă care au fost cerute la unele companii de stat pot presupune şi reorganizarea activităţii, drept consecinţă a optimizării activităţii acestora.

Dan Barna îl susţine pe Vlad Voiculescu

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna exclude ideea remanierii unora dintre miniştrii propuşi de Alianţă. „USR-PLUS susţine cu toată fermitatea, cu toată forţa noastră politică, şi parlamentară, şi socială, echipa de miniştri, cei şase miniştri pe care îi avem în Cabinet şi secretarii de stat”, declară liderul USR-PLUS.

Barna a adăugat că această evaluare „nu e un mecanism în care îi scoatem la tablă să vedem ce au făcut, dar e un mecanism prin care ne asigurăm că activitatea lor e în linia programului de guvernare”.

Co-preşedintele USR-PLUS a condamnat atacurile unor persoane la adresa miniştrilor USR PLUS, dând, în acest context, exemplul situaţiei create între ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi un reprezentant al sindicatului din Metrorex.

 


loading...