Dan Barna: „Cioloș l-a sunat pe Cîțu, care i-a spus că merge în Parlament cu guvern minoritar pentru că are sprijinul PSD

Potrivit vicepreşedintelui USR Dan Barna, liderul USR, Dacian Cioloș, l-a sunat joi, după consultările de la Cotroceni, pe președintele PNL, Florin Cîțu, care i-a transmis că PNL va merge în Parlament cu guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD

21 oct. 2021, 23:27
Dan Barna: „Cioloș l-a sunat pe Cîțu, care i-a spus că merge în Parlament cu guvern minoritar pentru că are sprijinul PSD

Dan Barna a spus joi seară că, în realitate, au existat două variante: refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR sau continuarea guvernării de către PNL cu sprijinul PSD.

„Dacian Cioloș l-a sunat, i s-a spus ca merge în Parlament cu guvern minoritar pentru că a obținut sprijinul PSD în Parlament. A fost o comunicare formală, prin care ni s-a spus că au obținut sprijinul PSD pentru a trece guvernul minoritar”, a declarat, la Digi 24, vicepreședintele USR.

El a spus că, în realitate, au existat două variante: refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR sau continuarea guvernării de către PNL cu sprijinul PSD.

„Se pare că PNL a ales. Astăzi se finalizează un plan de mai lungă durată, de extragere a USR de la guvernare. Intrăm într-o etapă USL 2.0. De data aceasta, PNL și președintele Iohannis au optat pentru guvernare cu PSD. Vom vedea care vor fi consecințele”, a mai afirmat Dan Barna.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Săptămâna viitoare îmi dau DEMISIA din PNL, a fost picătura care a umplut paharul. Va fi un Cabinet învestit din mila PSD

Întrebat dacă USR va intra în opoziție, Barna a spus că „USR a intrat deja în opoziție”.

De asemenea, chestionat dacă USR va vota în Parlament învestirea Guvernului Ciucă, Dan Barna a răspuns că, din moment ce există deja majoritate cu PSD, este irelevant ce va face USR: „Puțin probabil să votăm acest guvern”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial, joi după-amiază, că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, șeful statului declarându-se „mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare”.

Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta spunând că va negocia cu „toate forțele” responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

Citeşte şi: EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu UDMR. Trimitem USR într-o perioadă de penitenţă, să înţeleagă că s-au pripit”


loading...