Dan Barna dă cărţile pe faţă: Dacian Cioloş, propunerea USR pentru funcţia de premier!

Dan Barna a vorbit despre planul USR după alegerile parlamentare. Se pare că marea miză a partidului este constituirea unei majorităţi în România USR-PLUS-PNL. Acesta a subliniat că propunerea de premier va fi Dacian Cioloş.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 20:19
Dan Barna dă cărţile pe faţă: Dacian Cioloş, propunerea USR pentru funcţia de premier!

„Este o decizie pe care preşedintele României o va lua. Această conciliere de opţiuni o va face electoratul – foarte simplu. Vom avea alegeri pe 6 decembrie, în urma acestor alegeri, electoratul ne va spune care este partidul care trebuie să propună premierul. E foarte simplu, e foarte democratic.

Noi vom merge la Cotroceni cu Dacian Cioloş în ambele variante. Propunerea noastră de premier rămâne Dacian Cioloş, pentru că noi considerăm, şi este o realitate, că Dacian Cioloş este premierul care a dovedit în 2016 că poate exista şi o guvernare decentă în România”, a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.

Liderul USR a declarat că URS va fi de acord cu vatianta pe care Preşedintele o va propune.

„Propunerea Dacian Cioloş este o propunere reală, asumată, care va exista şi va fi făcută preşedintelui. În funcţie de decizia preşedintelui, va fi şi decizia noastră, ca partid parlamentar, la momentul acela, să acordăm susţinere. Practic, miza este să se constituie o majoritate reformistă în România – asta este adevărata miză a ceea se întâmplă pe 6 decembrie. Şi, din perspectiva asta, e foarte clar că această majoritate nu poate să fie decât una USR – PLUS – PNL. Vom vedea care va fi decizia preşedintelui în ceea ce priveşte premierul şi vom proceda în consecinţă. E clar că reforma în România nu poate să vină decât din această zonă a unei alianţe USR – PLUS – PNL. Nu cred că problema premierului e cea care va bloca sau nu constituirea unei majorităţi reformiste pentru România”, a precizat liderul USR.

 


loading...
Partenerii noștri