Dan Barna, declaratie şocantă după incendiul de la Matei Balş: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm!”

Vicepremierul Dan Barna a apreciat promptitudinea şi viteza de reacţie a echipelor de intervenţie în cazul incendiului de la Institutului Matei Balş. "Pare că reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta", spune acesta, în condiţiile în care patru persoane au murit carbonizate.

29 ian. 2021, 11:13
Dan Barna, declaratie şocantă după incendiul de la Matei Balş: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm!”

Dan Barna a avut după incendiu o reacţie care a pus mai degrabă accent pe intervenţia salvatorilor, decât pe tragedia în sine, a doua de mari proporţii într-un spital din România, în ultimele trei luni. Invitat la RFI, vicepremierul Barna a declarat: „Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo.

E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare„.

Citeşte şi Raed Arafat a izbucnit în direct când a fost întrebat de ce „ardem ca șoarecii în spitalele românești”: „E revoltă în capul dumneavoastră”

Întrebat ce trebuie făcut pentru a fi evitate asemenea tragedii, cum a fost și cea din noiembrie din Piatra Neamț, Dan Barna a răspuns: „Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice , orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate„.

Citeşte şi Clipele de groază de la Matei Balş, descrise de un pacient care a supravieţuit incendiului: „Nu ştiam dacă nu ne-au părăsit”


loading...