Dan Barna, despre sfârșitul pandemiei: „Probabil o să mai fie un an. În următoarele luni va începe o altă luptă”

Dan Barna, vicepremierul României, a declarat că problema dezinformării în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid va isca o nouă luptă grea, aceea de a-i convinge pe oameni că e singura cale pentru ieșirea din pandemie.

17 apr. 2021, 23:22
Dan Barna, despre sfârșitul pandemiei: „Probabil o să mai fie un an. În următoarele luni va începe o altă luptă”
Dan Barna, surprins fără mască

De asemenea, Dan Barna a mai spus, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, că pandemia va mai dura în jur de un an.

„Pandemia asta o să treacă, probabil o să mai fie o jumătate de an – un an. Eu cred că undeva până într-un an campania de vaccinare va veni din urmă suficient de rapid. În următoarele două-trei luni probabil vom epuiza doritorii de vaccin și apoi va începe o altă luptă: să-i convingem pe cei din jurul nostru care cred tâmpeniile pe care le citesc pe internet că sunt cipuri, că ne bagă senzori. Vom avea de luptat exact cu acei prieteni, colegi, rude, care sunt victimele acestei campanii de dezinformare”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă mai sunt „băieți deștepți” în Sănătate, vicepremierul Dan Barna a spus că nu doar în Sănătate, ci și în Transporturi și în Energie.

„Da, mai sunt și în Transporturi, Energie. Faptul că USR PLUS a venit la guvernare nu înseamnă că magic toate sistemele clientelare care existau în statul român 30 de ani au dispărut. E o realitate. Există rețele de interese pentru că este un stat care 30 de ani a fost sabotat în toate felurile. Asta e realitatea, nu putem să ne ascundem după deget să spunem că nu există”, a răspuns Dan Barna.

Barna: Nu exclud o nouă candidatură la prezidențiale

Totodată, vicepremierul Dan Barna a declarat că nu exclude o nouă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Este un „scenariu real” pe care îl discută cu colegii de partid.

”Ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”, a declarat Barna, adăugând că ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate. Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”, a mai declara Barna.