Dan Barna își dorește o nouă candidatură la alegerile prezidențiale: „Nu exclud. E un scenariu real despre care discut cu colegii de partid”

Vicepremierul Dan Barna a declarat că nu exclude o nouă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Este un "scenariu real" pe care îl discută cu colegii de partid.

17 apr. 2021, 23:03
Dan Barna își dorește o nouă candidatură la alegerile prezidențiale: „Nu exclud. E un scenariu real despre care discut cu colegii de partid”
Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. "Va fi o negociere grea"

”Ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”, a declarat Barna, adăugând că ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Dan Barna a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă va cere votul românilor şi la alegerile rpezidenţiale din 2024 şi a afirmat: ”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (…) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”.

Barna a mai spus că ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândeşte.

”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declara Barna.

”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”.

Barna a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învins de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.