Dan Barna, după discuţia cu Cîţu despre rectificarea bugetară: „E posibil să existe modificări”

Vicepremierul Dan Barna, alături de copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş, a avut joi o întâlnire de urgenţă cu premierul Florin Cîţu, după ce în spaţiul public au apărut informasţii despre sumele pe care ministerle ar urma să le primească la rectificarea bugetară, cei doi fiind nemulţumiţi de fondurile alocate ministerelor conduse de oameni din partidul lor.

06 aug. 2021, 11:16
Dan Barna, după discuţia cu Cîţu despre rectificarea bugetară: „E posibil să existe modificări”

Dan Barna şi Dacian Cioloş s-au întâlnit joi seară cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta despre sumele alocate la rectificarea bugetară, axându-se în primul rând pe Ministerul Transporturilor, unde Cătălin Drulă a cerut 2,9 miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură, dar a primit doar 300 de milioane de lei.

După întâlnirea cu premierul, Dan Barna a asigurat că vor fi găsite soluţii, punctând faptul că cifrele apărute în spaţiul public sunt de fapt doar o primă propunere şi că este probabil să mai existe schimbări.

„Cirele prezentate au fost o primă propunere. Am discuat pe fiecare minister în parte. Sunt sigur că vom ajunge la o formulă. A fost o primă discuție, dar e posibil să existe modificări; a fost o discuție care a ajuns în presă, din păcate.

O să fie a treia rectificare în noiembrie, ca să putem”, a spus Dan Barna, în fața jurnaliștilor.

Dan Barna nemulţumit după ce Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a primit la rectificare o zecime din suma cerută

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat la rectificarea bugetară o suplimentare de 2,9 miliarde lei, dar a primit doar 300 de milioane, alocare considerată inacceptabilă de Barna şi Cioloş, care au cerut să se întâlnească joi cu premierul Cîţu.

Suma reprezintă creşteri faţă de alocarea iniţială din bugetului anului 2021 la patru capitole: Întreţinerea infrastructurii feroviare; Întreţinerea infrastructurii rutiere; Investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia COVID-19; Obligaţii de plată.

Citeşte şi: Gabriela Firea aruncă bomba: „Nicuşor Dan a plecat în concediu la mare cu documente scoase din primărie în original”