Dan Barna este un jucător serios pe piaţa de capital. Deţine un portofoliu în valoare de 1,45 milioane de lei

Vicepremierul Dan Barna câștigă sume importante din tranzacțiile bursiere. El deține plasamente în valoare de aproape 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni.

20 iul. 2021, 15:37
Dan Barna este un jucător serios pe piaţa de capital. Deţine un portofoliu în valoare de 1,45 milioane de lei

Dan Barna, liderul USR, este unul dintre politicienii care preferă să-și joace banii la bursa de valori. În vârstă de 46 de ani, Dan Barna a făcut o avere frumușică din investițiile pe care le-a făcut ca jucător pe piețele financiare; Conform declarației de avere. Vicepremierul Guvernului condus de Florin Cîțu deține plasamente de 1,45 milioane de lei, în jur de 293.000 de euro, în fonduri de investiţii, acţiuni și obligaţiuni.

Dan Barna este un investitor pe cont propriu la Banca Transilvnia unde deține acțiuni în valoare de 10.340 de lei, dar și la producătorul de piese auto Compa din Sibiu. Aici, participația lui Dan Barna este de doar 1.430 de lei, după cum scrie Ziarul Financiar.

Potrivit declaraţiei de avere pe care a publicat-o pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), luna trecută, Barna are 2.144 de lei disponibil pentru tranzacţionare la bursă. Acesta apelează la serviciile societății de brokeraj Tradeville. Vicepremierul deține participații la fonduri mutual, în special, la NN Investment Partners.

Soţia Dan Barna câştigă aproape de trei ori cât liderul USR

Din datele prezentate în declarațiile de avere, publicate pe site-ul ANI, Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului condus de Florin Cîțu care își plasează banii în investiții pe piaţa de capital.

Conform ultimei declarații de avere, din luna iunie, Dan Barna deține trei apartamente, două în Sibiu și unul în București, pe care le-a achziționat împreună cu soția sa.

La categoria obiecte de artă, liderul USR a trecut un tablou în valoare de 8.500 de euro pe care l-a dobândit în anul 2020.

Dan Barna mai are un credit bancar, la ING, pe care l-a contractat în 2012 și care are scadența în 2027. Valoarea acestuia este de 202.000 lei.

La venituri, Barna și-a trecut indemnizațiile de deputat, în valoare de 132.252 de lei și pe cea de vicepremier, de 3.720 de lei. Soția sa, se pare, este cea care duce gruel casei, cu un salariu dublu, față de cel al liderului USR. Olguța Dana Totolici primește un salariu în valoare de 348.854 lei de la Petrom.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, apărat de Codrin Ştefănescu pe Facebook: „Nu noi, eu și Liviu Dragnea, suntem instrumentele lui Iohannis, tu ești, Ciolacule!”