George Simion, show în Parlament: „Unde e Cîţu? Unde e micuţu? Îi este frică? Este jenat?”

Copreședintele AUR l-a taxat pe fostul premier după ce acesta şi-a delegat atribuţiile către Alina Gorghiu la votul de învestitură al Guvernului Ciucă.

25 nov. 2021, 11:15
George Simion, show în Parlament: „Unde e Cîţu? Unde e micuţu? Îi este frică? Este jenat?”

Parlamentarul George Simion le-a cerut parlamentarilor să nu voteze Guvernul condus de Nicolae Ciucă. El a întrebat de ce președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, nu se află la ședință într-un asemenea moment important.

„Nu l-am văzut pe domnul Florin Cîțu. Unde se ascunde? Îi este frică? Unde este micuțu? Este jenat? Poate e cu domnul Klaus Iohannis, e trimis la produs? Ce s-a întâmplat? Domnii de la PNL: dacă aveți demnitate bila albă în urna neagră și invers.

Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă, jurământul se depune la ora 15.00. Cum se iau deciziile în Coaliţie şi când se face rotaţia premierilor
Urmează opoziție la dictatura lui Iohannis. O dictatură care nu vă convine nici vouă, Daniel Fenechiu…

Sper cu acest Guvern să nu tolerăm ca șefii din servicii să fie numiți în instituții. Că am văzut cum se împart portofelele și inelele. I-au dat și lui Flutur, la turism…

Votați alegeri anticipate. Dacă vă pasă, semnați pentru suspendarea lui Iohannis. Ar trebui să ne mulțumiți: am înțeles că ați luat banii de pe pieptul mortului. Din păcate mortul e țara”, a spus George Simion.

Ministrul propus pentru Finanţe îi linişteşte pe români: „Pensionarii să stea liniştiţi. Ţinta noastră e ca toată lumea să-şi primească banii” VIDEO

„Pierdem deja foarte mult timp și cu acest guvern. Este un semnal îngrijorător pentru toată lumea: cu cine suntem în război? Pentru cine coborâm Armata din pod? Armata a fost pe străzi la începutul pandemiei, ea a fost pusă la vaccinarea românilor. Armata urmează să plătească și credibilitatea condusă de un premier general. Un general în fruntea Guvernului ne sporește spaima. Românii se vor întreba dacă e gata cu democrația.

Armata politică din spatele generalului este una compromisă. PSD și PNL sunt responsabile de situația dramatică de azi, precum și de crizele multiple. PSD și PNL au condus România prin rotație și alianță.

Nașul acestei alianțe este domnul președinte Klaus Iohannis, vinovatul principal, marele și veșnicul absent. Trebuia suspendat până acum, dacă nu cumva și demis. Dar asta nu e posibil, pentru că o nouă și monstruoasă alianță stă să-l apere. AUR nu poate gira guvernul propus azi românilor”, a spus şi celălalt copreşedinte AUR, Claudiu Târziu.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, s-a adresat Parlamentului joi, înaintea votului de învestitură, afirmând că partidele actualei coaliţii au trecut peste lucrurile care le separă şi au găsit lucrurile care le unesc. Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut un discurs dur la adresa guvernării PNL, afirmând între altele că el nu va minţi niciodată că a învins pandemia. El a mai declarat că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi”. ”România se află într-un punct critic”, a spus Ciolacu, precizând că PSD nu fuge de responsabilitate şi vrea să repare ceea ce au făcut guvernările anterioare. Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru a dezbate şi vota programul de guvernare şi lista Executivului Ciucă. Înaintea plenului, liderii coaliţiei au semnat acordul politic care va sta la baza alianţei.