Dan Barna: Prezenţa preşedintelui la şedinţele de Guvern, o soluţie pentru a preveni adoptarea OUG pe amnistie şi graţiere

Dan Barna, preşedintele USR, susţine că prezenţa şefului statului şi asumarea de către acesta a conducerii şedinţelor de Guvern în următoarea perioadă ar putea fi o soluţie care să prevină adoptarea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 12:09
Dan Barna: Prezenţa preşedintelui la şedinţele de Guvern, o soluţie pentru a preveni adoptarea OUG pe amnistie şi graţiere

„Indiferent de opiniile exprimate de alte forţe politice din România, prezenţa preşedintelui şi asumarea de către dumnealui a conducerii şedinţelor de Guvern, din următoarea perioadă, ar putea fi o soluţie pentru a preveni adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistia şi graţierea corupţilor, în frunte cu Dragnea”, a scris, marţi, Dan Barna, pe Facebook.

El şi-a exprimat satisfacţia că preşedintele Klaus Iohannis „a decis să apere democraţia”.

„Ne bucurăm că preşedintele Iohannis a reacţionat la îndemnul lansat de USR şi a decis să apere democraţia şi statul de drept din România prin toate mijloacele constituţionale pe care le are la dispoziţie”, a adăugat Barna.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat „o dorinţă de colaborare” din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

„Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern – n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis îi scrie din nou premierului. Viorica Dăncilă răspunde la prima scrisoare