Dan Barna, prima reacţie după a doua doză de vaccin. „Mergeţi să vă vaccinaţi. În câteva luni România să reintre în logica de societate vie”

Vicepremierul Dan Barna a primit, miercuri, a doua doză a vaccinului anti-COVID şi i-a îndemnat pe români să meargă să se vaccineze pentru ca "România să reintre în logica de societate vie, în logica de societate care funcționează, cu oameni care se întâlnesc, care nu discută doar online".

10 feb. 2021, 10:46
Dan Barna, prima reacţie după a doua doză de vaccin. „Mergeţi să vă vaccinaţi. În câteva luni România să reintre în logica de societate vie”

Dan Barna a afirmat că „rata de vaccinare creşte, se dezvoltă şi asta este un lucru foarte bun”. Vicepremierul a spus că sute de mii de români au fost vaccinaţi şi că îşi doreşte ca rata de vaccinare să crească pentru ca ţara noastră să revină la normal.

„Am primit cea de-a doua doză de vaccin – rapelul. Începem să ne facem bine cu toţii ca ţară. Rata de vaccinare creşte, se dezvoltă şi asta este un lucru foarte bun. Deja peste 200.000 de persoane au făcut rapelul. Sunt peste 600.000 de persoane care au făcut primul vaccin.

Au venit şi primele doze de la Astrazeneca. Practic, în săptămânile şi lunile următoare sperăm să atingem obiectivele naționale pe care ni le-am propus cu toții, astfel încât în câteva luni România să reintre în logica de societate vie, în logica de societate care funcționează, cu oameni care se întâlnesc, care nu discută doar online”, a spus Dan Barna.

Citeşte şi: 200.000 de locuri, disponibile pe platforma de vaccinare începând de azi. Încep programările şi pentru serul AstraZeneca

În schimb, vicepremierul i-a îndemnat pe români să respecte în continuare măsurile de distanţare.

„Există acea tulpină mai molipsitoare de care ne temem cu toţii. Din acest motiv, purtaţi mască, evitaţi deplasările care nu sunt obligatorii, igienizaţi-vă mâinile. Toate măsurile de până acum trebuie să continue pentru că ele funcţionează şi am văzut că nu a mai fost epidemia de gripă tocmai datorită măştilor.

Din acest motiv, mergeţi să vă vaccinaţi. Problema legată de liste şi de programări s-a rezoltat. Vaccinarea este importantă. În câteva luni, România reintră în normal”, a mai precizat Barna.

Copreşedintele USR PLUS a spus că se simte foarte bine după a doua doză, iar unul dintre motive este că a avut COVID-19.

„Foarte bine. Probabil fiind dintre cei care au avut COVID, organismul e obişnuit şi nici după prima doză nu am avut nicio problemă. Acum mă simt excelent.  Sunt printre norocoşii, dat fiind că am avut COVID, există un echilibru. Nu am avut niciun efect secundare nici după prima doză şi nici după”, a menţionat Barna.

Citeşte şi: Guvernul taie şi spânzură în 2021: Restructurări în administraţie şi tăieri de sporuri, printre măsuri. Anunţul făcut de Kelemen Hunor!