Dan Barna, prima reacţie după alegeri: „E un rezultat istoric. România să iasă din această logică de PSD-ism coclit”

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că, duminică, le mulţumeşte tuturor românilor care au mers la vot în condiţiile dificile generate de pandemia de coronavirus.

06 dec. 2020, 21:15
Dan Barna, prima reacţie după alegeri: „E un rezultat istoric. România să iasă din această logică de PSD-ism coclit”

„Mulţumiri tuturor românilor care în aceste condiţii foarte grele au înţeles că e foarte important să meargă la vot.
Le mulţumesc şi colegilor noştri delegaţi cărora le cer să rămână continuare în secţii vigilenţi şi atenţie până la finalizarea fiecărui proces verbal, pentru care fiecare vot al USR PLUS să se regăsească corect pentru că următoarele ore sunt critice pentru rezultatul acestor alegeri.

Din punctul de vedere al USR PLUS este un rezultat istoric pentru care îi felicit pe colegii mei”,  a declarat Dan Barna, aflat în izolare.

Dan Barna: „Nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS”

„Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul reuşit în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acest rezultat. Dacă timp de patru ani, cu 9 la sută, am reuşit să facem să facem agenda în Parlament, sunt convins că cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările în acest moment, vom face şi agenda Guvernului”

„Rezultatul acestor alegeri spuen un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat, cât va fi el 18-19-20 la sută, acest rezultat aşează USR PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României. Pentru asta mulţumesc foarte mult electoratului şi oamenilor care au înţeles că e nevoie să facem această schimbare”, a mai precizat liderul USR.

Barna: „Cât de greu este pentru România să iasă din această logică de PSD-ism coclit”

„Participarea redusă, pe de altă parte, şi rezultatele complicate arată cât de greu este pentru România să iasă din această logică de PSD-ism coclit în care trăim de 30 de ani”

Victoria de astăzi a USR PLUS este un rezultat important pe care ni-l asumăm să-l ducem mai departe în viitorul Parlament şi în Guvern.

Suntem încrezători că rezultatele finale vor fi chiar mai bune decât estimările”, a mai precizat Barna.

Citeşte şi: EXIT POLL. PNL şi PSD, umăr la umăr, AUR ar putea fi marea surpriză

Dan Barna nu a putut vota la alegerile parlamentare 2020

Dan Barna a anunţat, miercuri, că nu poate vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru că se află în izolare în Bucureşti şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are domiciliul.

„Vestea e foarte proastă – şi tocmai de asta vă cer să votaţi şi pentru mine. Nu am posibilitate legală, nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota. Din păcate, nu există cadru legislativ în momentul acesta pentru ca cei afectaţi de COVID care nu sunt în judeţul unde au domiciliul – pentru că sunt izolat în Bucureşti şi urna mobilă nu vine de la Sibiu la Bucureşti – şi practic cred că sunt în situaţia să nu”, a declarat Dan Barna.

Citeşte şi: Dan Barna nu poate vota la alegerile parlamentare: Nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota

Pe 26 noiembrie, Dan Barna anunţa că are COVID-19. La acel moment, liderul USR mărturisea că starea sa generală e bună şi că va petrece următoarele zile în autoizolare.

„Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare. Starea mea generală e bună şi voi petrece următoarele zile în autoizolare. Voi continua să fiu prezent oriunde va fi nevoie de mine în măsura în care pot face acest lucru online. Aveţi grijă de voi şi ai voştri şi respectaţi cu stricteţe regulile de protecţie. Trecem şi peste asta”, scria Barna, pe Facebook.

Citeşte şi: Prezenţa la vot la alegerile parlamentare 2020, mai scăzută cu 2 milioane față de cele locale. Peste 5,1 milioane de români au votat până la ora 20