Dan Barna, reacţie după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „O bătaie de joc şi o ironie. Nu părem o clasă politică schizofrenică?”

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat, joi, că decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este "o bătaie de joc şi o ironie la adresa oricărei reguli democratice". Fostul candidat la alegerile prezidenţiale susţine că îl acuză pe Florin Cîţu ştia că avea majoritate pentru a învesti un Guvern, însă "a plecat acasă cu coada între picioare, depunându-şi mandatul".

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 14:42
Dan Barna, reacţie după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „O bătaie de joc şi o ironie. Nu părem o clasă politică schizofrenică?”

Liderul USR consideră că prin depunerea mandatului lui Florin Cîţu, cu nici jumătate de oră înainte de votul de învestitură din Parlament, „am văzut nişte lideri politici mici, meschini care au optat pentru un joc politicanist în faţa unei decizii majore şi ferme pe care o aştepta întreaga ţară”.

„România aştepta astăzi de la noi, de la Parlamentul României, învestirea unui Guvern care să poată să se ocupe de felul în care ne apărăm bunicii, părinţii, copiii de perspectiva unui virus care năpădeşte România. Ce am avut? Am avut o bătaie de joc şi o ironie la adresa oricărei reguli democratice pe care premierul desemnat care ştia că avea majoritate pentru a învesti un Guvern a plecat acasă cu coada între picioare, depunându-şi mandatul”, a declarat Dan Barna.

Citeşte şi: Război în PNL, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. Rareş Bogdan: „Inadmisibil”

Deputatul a afirmat că gestul lui Florin Cîţu „este ruşinos pentru ceea ce înseamnă perspectiva şi credibilitatea statului român în acest moment de criză”.

„Ce ridicole vor fi mesajele din urmăptoarele zile când oamenii aşteaptă mesaje ferme de reacţii împotriva coronavirusului, iar mesajele clasei politice şi mesajele PNL vor fi mergem la consultări, mergem să discutăm, să vedem ce părere are preşedintele Iohannis. Nu părem o clasă politică schizofrenică care nu este atentă şi nu înţelege de ce le pasă cetăţenilor? Da”, a menţionat liderul USR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla”

Dan Barna a afirmat că „jocul anticipatelor era o miză valabilă şi legitimă acum trei săptămâni”.

„Astăzi întreaga Românie este disperată de riscul coronavirus, iar Parlamentul României, preşedintele Iohannis şi PNL au arătat că preocuparea este tot acest joc meschin şi ridicol politicianist de a muta poziţii şi de a-şi asigura nişte voturi. Este ceva ruşinos! E ceva care ne lasă un gust amar!, a precizat el.

De asemenea, Dan Barna a anunţat că Alianţa USR-PLUS va face o propunere de premier preşedintelui Klaus Iohannis.

„Propunerea de premier este Dacian Cioloş. Vom face tot ce depinde de noi în zilele următoare pentru a ieşi din această criză în care vechea clasă politică insistă să ţină România, insistă cu iresponsabilitate în acest moment”, a spus liderul USR.

Citeşte şi: Florin Cîţu şi-a depus mandatul. Anunţul făcut de Administraţia Prezidenţială