Dan Barna, surprins de demersul preşedintelui Iohannis: Nu mai era necesară încă o consultare a Parlamentului

Dan Barna, preşedintele USR, consideră că nu mai este necesară încă o consultare a Parlamentului pe tema referendumului, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, cadrul actual fiind suficient şi existând o întrebare foarte clară - dacă în România ar trebui să mai fie sau nu penali în funcţii publice.

RomaniaTV.net
01 apr. 2019, 16:08
Dan Barna, surprins de demersul preşedintelui Iohannis: Nu mai era necesară încă o consultare a Parlamentului

„Am văzut mesajul preşedintelui astăzi, uşor surprinzător. Din punctul nostru de vedere, cadrul actual e suficient, nu mai era necesară încă o consultare a Parlamentului, există o întrebare foarte clară – dacă în România ar trebui să mai fie sau nu penali în funcţii publice. Am ajuns aici din acest motiv. Există un milion de semnături care confirmă această preocupare a românilor şi din focus grupurile şi sondajele ultimei săptămâni 76% dintre români susţin un referendum împotriva penalilor în funcţii publice în conducerea României. Eu şi noi considerăm că există un cadru suficient. O să vedem în continuare care este strategia preşedintelui, aşteptăm cu interes şi considerăm că e foarte important ca acest referendum să aibă loc pe 26 mai, pentru că în acea zi nu sunt doar alegeri pentru europarlamentare, este un referendum pentru rămânerea României în Uniunea Europeană şi aceasta este o miză majoră”, a spus luni Barna, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe 26 mai românii decid de fapt dacă ţara noastră este un stat european, un stat de drept, care respectă valorile şi principiile europene, cu o Justiţie independentă, sau un stat la marginea Europei, „un burete de absorbit amărăciunea şi otrava din spaţiul sovietic”. 

Klaus Iohannis anunţă că va consulta din nou Parlamentul României pentru referendumul pe probleme de justiţie anunţat pentru 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.