Dan Bittman nu adoptă şi în realitate „modelul suedez”. Cum a fost surprins după un meci de tenis

Dan Bittman a stârnit o controversă naţională după ce și-a exprimat părerea despre măsurile luate de autorități în pandemie. Deși, recent, a lăudat Suedia, unde masca e opțională, artistul nu adoptă, în realitate, "modelul suedez".

04 nov. 2020, 07:00
Dan Bittman nu adoptă şi în realitate „modelul suedez”. Cum a fost surprins după un meci de tenis

Dan Bittman este cel mai comentat om al momentului, dar, cu toate acestea, se conformează măsurilor de izolare. „În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele”, a mai spus Dan Bittman.

Dan Bittman cere demisia guvernului şi face afirmaţii şocante: „Să dea Dumnezeu să mor de COVID!”

Totuşi, Dan Bittman a fost surprins purtând mască în zona parcului Herăstrău, când tocmai părăsea unul dintre terenurile de sport după o partidă de tenis. Astfel, artistul demonstrează că se supune normelor impuse de autorități.

„Unii stau acasă, primesc o parte din salariu. Le doresc însă românilor să gândească cu mintea lor. Sună-mă în 5 decembrie să îmi spui câte cazuri sunt… Nu ți se pare că e o manipulare? Sunt patru-cinci-zece oameni cu afaceri de miliarde, care știu exact ce vor. Uitați-vă pe o televiziune concurentă, afirmațiile unui fost deputat, un hoț care vorbește acum despre hoț. Dacă ies pozitiv, mă tratez. Un prieten din SUA a stat o săptămână în casă, s-a tratat de covid cu aspirină și i-a trecut. Tuturor ne e teamă, pentru că s-a inventat un dușman invizibil. Ne e frică de moarte. Mâine o să pună pe clanță o chestie ca să o iau. Mă spăl pe mâini, așa am fost învățat. Eu zic să ne protejăm ca specie, dar să avem mintea la noi, să luăm exemplele coerente și bune. Aici informația nu mai există în România, decât cea care trebuie să fie”, a spus Dan Bittman, la Gândul Live.

Alexandru Arşinel, despre declaraţiile controversate ale lui Dan Bittman: „Probabil i-a ajuns cuţitul la os”

Mai mult, artistul a vorbit și despre normele impuse în contextul epidemiologic din România: „Ne-a zis președintele Iohannis… Avem 700 de paturi la ATI… Unde e rușinea? Eu sunt șomer de lux de nouă luni de zile, stau pentru că niște dobitoci ne conduc. M-am săturat, e dreptul meu să mă satur? Vorbesc de oameni care s-au testat. Eu m-am testat de trei ori, sunt negativ, am mers printre oameni, trebuia să iau covid-ul ăsta de un milion de ori. Pot să port mască unde se cere, dar unele lucruri sunt absurde și trebuie să se termine pentru totdeauna. Nu este pandemie. Pandemia e la 1% din populația lumii. Sunt 1 milion de morți după 8 luni de zile. Se moare normal. Așa se moare în toată lumea”.

„În Suedia, cârciumile sunt deschise până la o anumită oră. Lumea nu poartă mască, e opţional, fiecare poartă dacă vrea, dar în principiu nu se poartă mască şi aşa mai departe. Şi la fel e în foarte multe ţări de unde noi nu luăm decât lucrurile rele să le prezentăm ca să înfricoşăm populaţia României. Hai să fim serioşi! De ce?”, s-a mai întrebat Dan Bitman.