Dan Bittman spulberă deciziile autorităților: ”Doresc să aibă cifre, să vândă marfă: medicamente, vaccinuri, teste”

Dan Bittman a comentat efectele restricțiilor impuse de autorități de la începutul pandemiei COVID. Cântărețul a vorbit și despre protestele care s-au organizat în majoritatea orașelor din țară.

01 apr. 2021, 23:48
Dan Bittman spulberă deciziile autorităților: ”Doresc să aibă cifre, să vândă marfă: medicamente, vaccinuri, teste”

Dan Bittman spulberă deciziile autorităților. Cântărețul consideră că problema există doar în spitalele de stat, în timp ce spitalele particulare sunt bine dotate și medicii își pot face meseria cu profesionalism.

„Cred că uităm un lucru: tragedia asta, cu morţi, cu cifre prezentate în fiecare zi, se întâmplă în zona de stat. Adică spitalele de stat nu fac faţă. Adică, actul medical nu este atât de bine executat. În spitalele particulare nu văd să fie niciun fel de problemă. Aud chiar că unele sunt fabulos de bine dotate iar medicii îşi exercită în continuare, cu profesionalism, meseria şi nu sunt probleme în zona privată” , a declarat cântărețul la Antena 3.

Citește și: Valeriu Gheorghiţă: În acest moment, imunizarea populaţiei României a ajuns la 15%

Dan Bittman este de părere că protestele organizate de români au pornit din cauză faptului că autoritățile nu au reușit să concretizeze ceva într-un an de la debutul pandemiei COVID în țară. Mai mult decât atât, cântărețul consideră că autoritățile se uită doar după cifre și nu doresc să îmbunătățească situația actuală.

Dan Bittman spulberă deciziile autorităților

„Nu cred că protestele continuă doar din cauza măsurilor neexplicate. Ele continuă pentru că într-un an nu am reuşit, prin toate măsurile aplicate, să îmbunătăţim situaţia acestui popor. După un an de zile şi toate măsurile luate, suntem în aceeaşi situaţie iar poporul a fost foarte obedient. A respectat măsurile impuse şi, cu toate acestea, suntem într-o situaţie gravă. Respect legea şi am respectat-o în tot acest an. Dar am senzaţia că oamenii care ne impun aceste restricţii vor să ne ducă într-o situaţie de criză. Vor neapărat să o facă…

Nimeni nu doreşte, de fapt, să îmbunătăţească ceva. Dimpotrivă. Doreşte să aibă cifre. Doreşte să vândă în continuare marfă: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are să discutăm? Suntem în aceeaşi situaţie ca atunci când nu exista vaccin. Ba chiar mult mai rea” , a mai precizat artistul.

Citește și: Diana Şoşoacă dă de pământ cu ministrul de Interne şi şefii din Poliţie şi Jandarmerie: Le cer demisia şi le voi face dosare de abuz în serviciu. A fost şi tentativă de omor!

Cântărețul dorește ca pentru fiecare deces al unui român să răspundă o autoritate, considerând că este grav faptul că mulți români și-au găsit sfârșitul în spitale.

„Numărul de morţi mi se pare o problemă uriaşă. Pentru fiecare român care moare, sincer, ar trebui cineva care să răspundă. Mi se pare foarte grav că au murit oameni, arşi, în spitalele unde s-au dus să se trateze de COVID, şi nimeni, în continuare, nu răspunde. Mi se pare foarte grav că se iau măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu virusul şi cu tratarea lui. Mi se pare foarte grav că tot ce este iniţiativă românească este bagatelizată şi dată la o parte instantaneu.”