Dan Bucura: Ministrul Sportului a recunoscut că s-a cam făcut de râs și că o să învețe imnul României

Dan Bucura, realizatorul emisiunii "Selectiv" de la B1 TV, a făcut, luni, dezvăluiri din culise după ce Eduard Novak l-a acuzat pe jurnalist că ar face parte dintr-o mafie ce vrea să-l descrediteze.

16 mai 2022, 19:51
Dan Bucura: Ministrul Sportului a recunoscut că s-a cam făcut de râs și că o să învețe imnul României

Invitat zilele trecute în emisiune, ministrul Sportului a tăcut atunci când a fost rugat de realizator să recite primele versuri sin imnul României, în contextul scandalului cu imnul Ținutului Secuiesc d ela naționala de hochei.

„Nu se face acest lucru, dar vreau să vă spun ceva după ce s-a terminat emisiunea. Domnul ministru mi-a mulțumit pentru invitație, a spus că totul s-a desfășurat bine cu excepția momentului cu imnul. A recunoscut că s-a cam făcut de râs și că o să-l învețe”, a spus Dan Bucura.

Sfidare în direct, la TV. Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României (VIDEO)
Ministrul sportului, Eduard Novak, a fost pus într-o ipostază rușinoasă și jenantă în direct la TV, după ce a fost rugat să spună versurile imnului național al României, „Deșteaptă-te române!”.

Eduard Novak conduce Ministerul Tineretului și Sportului din 2020, acesta făcând parte din UDMR, partid aflat în coaliția de guvernare alături de PSD și PNL.

Imaginile vin în contextul în care Novak a avut o reacție referitoare la scandalul provocat de naționala României de hochei, ai cărei jucători au cântat imnul Ținutului Secuiesc după meciul cu Ungaria la Cupa Mondială.

„O să încep eu, continuați dumneavoastră! «Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte /  în care te-adânciră barbarii de tirani». Vă rog (să continuați – n. red.)…”, a spus jurnalistul Dan Bucura.

În continuare, ministrul Eduard Novak a râs. Siderat, jurnalistul a continuat versurile și i-a mai oferit o șansă demnitarului să se salveze. Nici de această dată nu a reușit.

Internauții români cer demisia lui Eduard Novak, după ce ministrul Sportului a amplificat scandalul momentului: „Rușine!”
„Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte / La care să se închine… Și cruzii tăi dușmani!”, a completat Dan Bucura.

În descrierea imaginilor postate pe Facebook, jurnalistul arată că este uimit de cele întâmplate.

„Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al României!”, a scris Dan Bucura.