Dan Diaconescu: Întreprinderile valoroase rămân la stat, lui Ponta îi este frică de mine

Dan Diaconescu a declarat luni că întreprinderele de stat precum Tarom sau CFR nu se mai privatizează întrucât premierului Victor Ponta îi este frică de el. "Am băgat spaima în ciocoi", a spus Diaconescu.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 11:23
Dan Diaconescu: Întreprinderile valoroase rămân la stat, lui Ponta îi este frică de mine

„Sper să se facă dreptate în cazul Oltchim, sper ca DJ Remus să nu pună muzică acolo unde s-a dus. Să nu uitaţi că şi-a dat demisia pentru că se ştia vinovat, altfel un om responsabil în România nu are de ce să îşi dea demisia„, a declarat Dan Diaconescu.

„Sper să se facă dreptate, pentru că eu şi televiziunile am organizat un flagrant delict la adresa actualilor guvernanţi, în sensul că i-am prins, clar, cu dovada în mână, că vroiau să vândă combinatul cu 3 milioane de euro unui investitor polonez care a făcut mai mult rău până acum şi care nu se sfia niciodată să vă spună că vrea să închidă o parte a combinatului şi să păstreze doar câteva secţii. Să nu uitaţi în ce dată suntem azi şi că în continuare Oltchimul este închis”, a mai spus politicianul.

Din 1300 şi ceva de privatizări făcute în România, sper ca măcar pe asta am dovedit-o că urma să fie o privatizare frauduloasă, pe care am blocat-o, am câştigat-o„, a subliniat el.

Diaconescu a precizat că a înţeles că guvernanţii vor să repornească 5% din capacitatea combinatului. „Îi rog frumos să nu o facă în felul acesta. producţia de clor va fi atât de mare în acest caz încât s-ar putea să creeze probleme oamenilor din Râmnicu Vâlcea acea cantitate în plus care nu poate fi depozitată. combinatul trebuie să meargă la 65% din capacitate ca să nu se întâmple vreo tragedie”, a spus el, menţionând că este interesat în continuare de combinat şi va veni cu banii, dacă guvernul ar vrea acest lucru şi nu l-ar ţine blocat.

„Tarom-ul l-am salvat, Ponta a anunţat acum câteva zile că nu îl mai vinde. Nu o să mai auziţi nimic nici despre CFR Marfă. Toţi partenerii mei sunt serioşi, nu vor decât managementul acestor unităţi. Celelalte întreprinderi valoroase rămân în portofoliul statului român şi asta numai de frica mea din partea domnului Ponta. Am băgat spaima în ciocoi„, a spus Diaconescu.