Dan Diaconescu îşi pregăteşte revenirea pe piaţa media cu un proiect grandios care îmbină televiziunea cu cele mai noi tehnologii

Fostul patron al vestitei televiziuni "de garsonieră" OTV, Dan Diaconescu, pregăteşte lansarea unui proiect media invovator, numit CryptOTV, care ar urma să-i aducă venituri substanţiale.

05 apr. 2022, 20:47
Dan Diaconescu îşi pregăteşte revenirea pe piaţa media cu un proiect grandios care îmbină televiziunea cu cele mai noi tehnologii

Dan Diaconescu se pare că muncește din greu în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, pentru a pune la punct o afacere de proporții. Diaconescu, fostul patron al OTV, cu care a revoluţionat piaţa media din România în anii 2000,  ar urma să lanseze cât de curând CryptOTV, prima televiziune din lume dedicată exclusiv criptomonedelor.

Subiectele ce vor fi tratate la noua televiziune se vor axa pe tehnologia crypto. Mai mult, potrivit Fanatik, CryptOTV  a emis, deja, un miliard de tokken, fiecare monedă virtuală valorând 0,1 dolari, suma totală a afacerii puse la punct de Dan Diaconescu fiind de 100 de milioane de dolari, în acest moment.

Suma va crește simțitor, în momentul listării pe Binance, fiecare tokken, monedă virtuală purtând numele OTV, urmează să fie vândut cu un dolar, ceea ce va ridica valoarea proiectului la un miliard de dolari.

Televiziunea lui Dan Diaconescu, care ar fi obținut deja licență, va emite 24 de ore din 24, timp de șapte zile pe săptămână, subiecte legate de criptomonede. Potrivit sursei citate, Dan Diaconescu a obținut deja și sediul pentru noua televiziune. Acesta va avea și spații dedicate conferințelor de specialitate, dar va fi și un loc în care vor fi lansate noi monede care se bazează pe tehnologia blockchain.

Dan Diaconescu are interdicţie de a apărea pe TV

Televiziunea va emite în toată lumea, iar prezentatorii vor fi toți vorbitori de limba engleză. În funcție de priza pe care o va avea la public, televiziunea ar urma să emită și în limbile arabă, chineză, indiană sau spaniolă.

Chiar dacă va reuși să își deschisă anul acesta televiziunea, Dan Diaconescu trebuie să stea departe de micul ecran. El are interdicție să facă declarații în presă sau să apară la televizor până în anul 2025 după ce a fost condamnat, în 2015 de instanțele din România pentru șantaj. A fost eliberat condiționat după aproape 3 ani de detenție.

Anul trecut, Dan Diaconescu a lansat o platformă de streaming care se vrea un fel de Netflix românesc, DDHomeCinema. În schimbul abonamentelor puse în vânzare, cu preț cuprins între 9,99 lei și 99,99 lei – cei care doresc pot urmări serialul care a ajuns deja la al treilea sezon, Pandemia sau 13 episoade ale producției Elodia.

Citeşte şi: Experienţele teribile ale Biancăi Rus din perioada în care era supraponderală: „Nu eram chemată nicăieri. Am fost exclusă din societate, din emisiuni, din cercurile mele de prieteni”