Dan Diaconescu, proces pierdut în dosarul cu minore. Decizia a fost dată de Judecătoria Sectorului 1 București

Dan Diaconescu a pierdut un proces în dosarul cu minore. Este vorba despre procesul intentat de Diaconescu publicațiilor cărora le ceruse să șteargă stenogramele apărute în acest caz.

31 mai 2023, 09:38
Dan Diaconescu, proces pierdut în dosarul cu minore. Decizia a fost dată de Judecătoria Sectorului 1 București

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu 29 de publicații și televiziuni  cărora le ceruse ștergerea stenogramelor din dosarul cu minore. Decizia a fost dată de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 București.

”În temeiul art. 242 C.pr.civ. suspendă judecarea cauzei, pentru neîndeplinirea obligațiilor. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București”,  se arată în soluția dată de instanță.

Citește și  Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, reabilitat post-mortem de justiţie. Vlad şi Raluca Hosu, mărturii cutremurătoare din anchetă. Victor Ciutacu: „A fost încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul”

În fapt, Dan Diaconescu trebuia să prezinte dovezi referitoare la modalitatea  în care i-a fost afectată onoarea. Fostul patron de la OTV nu a prezentat aceste dovezi, astfel încât decizia instanței a fost una în consecință cu lipsa de acțiune a lui Dan Diaconescu, în acest sens.

Citește și  Femeia care a furat un milion de euro de la CEC şi a susţinut că i-a dat la biserici şi oameni nevoiaşi, achitată definitiv în al doilea dosar

În dosarul cu minore, magistrații Tribunalului Constanța au decis, pe 13 aprilie, ca Dan Diaconescu sa fie cercetat sub control judiciar.

În această cauză, Dan Diaconescu  este acuzat de comiterea infractiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată, dar și folosirea prostitutiei infantile, de asemenea, în formă continuată.