Dan Diaconescu şi Ion Cristoiu revin la TV. Se relansează televiziunea privată care a făcut istorie în România

Doi dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti, Dan Diaconescu şi Ion Cristoiu, revin la TV. Anunţul a fost făcut odată cel al relansării televiziunii private, care a făcut istorie în România.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 05:43
Dan Diaconescu şi Ion Cristoiu revin la TV. Se relansează televiziunea privată care a făcut istorie în România

Potrivit Cancan.ro, unul dintre șefii noului Tele 7 abc este Dan Preda, un jurnalist de presă scrisă celebru pentru activitatea sa, dar și amici de-ai lui tot din branșă.

Pentru că se începe totul de la zero, și bugetele vor fi mai mici, așadar cei care vor lucra acolo nu vor avea parte nici de salarii foarte mari și nici de expunere masivă, căci noul Tele 7 abc nu este încă pe cablu. Cu toate acestea, se pare că s-a discutat deja ca printre vedetele noului post să se numere nume grele din presă precum Ovidiu Ioanițoaia și Ion Cristoiu, iar pe partea mai mondenă se pare că sunt discuții cu mai multe ziariste, printre care Ioana Popescu. Din câte se pare, în cărți ar fi și  Adrian Ungureanu, care ar urmă  să modereze un late night show, în noua grilă a postului TV.

Când am anunțat că revenim cu Tele7abc lumea a reacționat foarte bine, multă lume vrea să se implice” a declarat unul dintre directori.

Zvonurile spun că și Dan Diaconescu ar fi pe lista celor care ori au investit în noul post ori vor să își producă acolo o emisiune.

Citește și: Pandemia de coronavirus îl afectează şi pe Dan Diaconescu. Şi-a alimentat bolidul de lux cu doar… 49 de lei

Despre televiziunea Tele 7 abc

Tele 7 abc a început să transmită în 1994. Patroni erau Paul Opriș, Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram. Tele 7 abc a fost realizată după un concept gândit de Mihai Tatulici, care demisionează un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV.

Tele 7 abc a difuzat mai multe seriale de televiziune: Star Trek: Seria originală, Familia Addams, Knight Rider, The A-Team, MacGyver, Kung fu, The Incredible Hulk. Televiziunea a transmis concertul lui Michael Jackson din 1996 de la București.

Printre viitoarele vedete care au apărut la Tele7abc: Mircea Badea, Teo Trandafir (emisiunea Bună dimineața, România!), Dan Diaconescu, Radu Coșarcă.

Televiziunea a intrat în declin în 2002 după ce a trecut sub controlul lui Florin Călinescu. Curând după aceea, cele mai multe dintre filmele sale au fost transferate la alte posturi, iar Tele7 a rămas numai cu filme religioase de clasă B și emisiuni similare. În 2004 postul a fost închis temporar deoarece angajații săi nu au fost plătiți de luni de zile și nici nu aveau facilități sanitare adecvate. Curând după aceea, televiziunea a fost închisă definitiv.