Dan Negru: „Am fost în locul lui Colţescu, ştiu cum e şi am evitat un tămbălău”

Realizatorul TV Dan Negru a povestit pe pagina sa de Facebook o întâmplare petrecută în Franţa, în timpul filmărilor pentru un show internaţional, care ar fi putut degenera într-un incident cu tentă rasistă, dintr-o simplă neînţelegere.

09 dec. 2020, 15:48
Dan Negru: „Am fost în locul lui Colţescu, ştiu cum e şi am evitat un tămbălău”

Dan Negru era însoţit la filmări de mai mulţi sportivi români de top, pe care îi şi nominalizează în povestirea sa, fapt pentru care incidentul ar fi putut provoca un scandal internaţional de proporţii, dacă nu ar fi fost aplanat şi nu s-ar fi dovedit că a fost o simplă interpretare greşită a unui cuvânt românesc, acelaşi pe care l-a folosit şi arbitrul Colţescu marţi seară, la meciul PSG-Basaksehir, din Champions League.

„Am fost in locul lui Colțescu, știu cum e și am evitat un tămbălau care ar fi ajuns primul scandal rasist cu mari sportivi români implicați.
E de nino-nino :

Filmam in Franța un program tv internațional „Jocuri la Saint-Tropez” ( Jeux sans frontiers) difuzat simultan in 4 țări ( Italia, Romănia, Franța, Ucraina) și când ai noștri m-au strigat pe nume, producatorul general , un francez, a oprit filmarea.

Ne-a luat vreo oră să-i convingem că așa mă chemă și scandalul s-a oprit abia când le-am adus buletinul de la hotel.
Showul costa vreo 800 mii de dolari/ episod , adică fiecare oră de filmare costa enorm și organizatorii ar fi preferat să piardă banii doar ca să lămurească problema.

Duckadam, Raducioiu, Mihai Leu, Crăciunescu, Doina Melinte, Marius Urzică, Maria Olaru mai țineți minte?
Am fost toți, acolo !”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Dan Negru a evitat scandalul, Colţescu e atacat din toate părţile

Arbitrul român Sebastian Colţescu (43 de ani) a declanşat un scandal monstru marţi seară, la partida din Champions League dintre PSG şi Basaksehir, reuşind astfel să pună în umbră partide importante şi spectaculoase, ca Barcelona-Juventus, scor 0-3.

Colţescu a folosit apelativul „negru” pentru a-l descrie pe Pierre Webo, fost fotbalist camerunez, acum antrenor secund al clubului Istanbul Başakşehir, şi de aici a plecat scandalul care a dus la oprirea definitivă a partide PSG – Istanbul Başakşehir, după numai 14 minute.

Jucătorii şi membrii staffului turcilor s-au retras de pe teren şi au refuzat să mai continue partida cu aceeaşi brigadă de arbitri.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG – Istanbul BB.

„Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului”, a scris Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter, referitor la comentariul lui Sebastian Colţescu.

Citeşte şi: Erdogan, preşedintele Turciei, a reacţionat furios la scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu