Dan Negru, critici dure la adresa emisiunilor de la TV: „Sunt numite show-uri de umilință”

Dan Negru, cunoscut și ca "Regele Audiențelor" din România datorită recordurilor de audiență pe care le-a stabilit de-a lungul timpului în televiziune, a criticat reality-show-urile difuzate pe micile ecrane din țara noastră, după ce a ajuns la concluzia că acestea sunt numite "show-uri de umilință".

11 ian. 2023, 17:11
Dan Negru, critici dure la adresa emisiunilor de la TV: „Sunt numite show-uri de umilință”

După ce a făcut audiențe uriașe în televiziune, Dan Negru a analizat fenomenul reality show-urilor care sunt difuzate pe cele mai urmărite posturi tv din România.

Celebrul prezentator a făcut o postare pe pagina sa de Instagram, unde a spus că aceste formaturi de emisiuni încalcă demnitatea umană, iar umilința nu este decât o bucurie pentru telespectatorii care urmăresc în număr mare aceste show-uri tv.

Citiți și: VIDEO: Fabulos! Ce descoperire a făcut Dan Negru despre Nicolae Ceaușescu: „Țineți-vă bine!”

Mai mult decât atât, Dan Negru a mărturisit că este extrem de mulțumit cu alegerea pe care a făcut-o anul trecut, de a pleca de la Antena 1 la Kanal D, acolo unde prezintă „Jocul cuvintelor” și  „Tu urmezi”.

Dan Negru: „Publicul de azi se bucură de umilința din reality televizate”

„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă , nu doar că le-am prezentat dar am și creat unul care s-a difuzat la tv…
În culisele televizunii ele sunt numite „humiliation shows” (showuri de umilință) pentru că intr-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine! Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni. OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care „încalcă demnitatea umană „.

Miza acestor programe nu e câștigătorul ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior. În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea…Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința. Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate tv dar câștigurile financiare încă sunt uriașe.

Televiziunea FOX din America a lansat o campanie numită ” More hope and less humiliation” ( mai multă speranță, mai puțină umilință) prin care a eliminat din showurile lor exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților.

„Nu e nicio diferență între publicul de acu’ 2000 de ani care se bucura de umilința gladiatorilor din arene și publicul de azi care se bucură de umilința din reality televizate” spunea Tim David, șeful BBC.

Streamingurile, Netflix, YouTube n-au eliminat umilința din programe lor, dimpotrivă…
„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume”.

Mă bucur de schimbarea mea, mă bucur de „Jocul Cuvintelor” sau de „Tu Urmezi”.
Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că sunt victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică.
Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că pentru a străluci, nu trebuie să stingi lumina celuilalt”, a scris Dan Negru pe contul său de Instagram.

Citiți și: Dan Negru a primit ameninţări în primul an în care nu a mai prezentat Revelionul la televizor: „Negrule, îți știu Mercedesul și îți tai toate cauciucurile, dacă mă laşi fără Revelion anul ăsta”