Dan Negru dezvăluie miza politicului în ceea ce priveşte televiziunea publică: „E una imobiliară. TVR va fi mutată într-un sediu mult mai mic şi se vor face restructurări”

Scandalul de la Eurovision i-a dat realizatorului Kanal D ocazia de a face mai multe dezvăluiri referitoare la televiziunea publică. Printre acestea, faptul că terenul pe care se află sediul TVR prezintă interes pentru dezvoltatorii imobiliari.

23 mai 2022, 15:30
Dan Negru dezvăluie miza politicului în ceea ce priveşte televiziunea publică: „E una imobiliară. TVR va fi mutată într-un sediu mult mai mic şi se vor face restructurări”

Dan Negru susţine, într-o postare pe Facebook, că televiziunea publică este condusă, de ani buni, de politic, care ar avea diferite interese. Jurnalistul susţine că TVR este plin de profesionişti care nu-şi pot face cum trebuie meseria pe care o cunosc atât de bine pentru că nu sunt lăsaţi. El susține că politicienii români au pus ochi pe terenul unde se află TVR, care ar putea fi o mină de aur pentru dezvoltatorii imobiliari. Negru dezvăluie, de asemenea, că deşi TVR dispune de un buget mare, acesta este administrat într-un mod defectuos.

Dan Negru dezvăluie miza politicului în ceea ce priveşte TVR

Totodată, realizatorul Kanal D reclamă faptul că audiențele slabe ale televiziunii, dar și problemele financiare sunt cauzate de lipsa de viziune a conducătorilor numiți pe criterii politice și de salariile uriașe încasate în mod nejustificat.

Trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politicieni. Statul e cu frâna, privatul e cu accelerația. Așa e și în televiziune: TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni. 76 milioane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: în România, trei mari televiziuni își împart audiența: Pro TV, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piață rămasă, aia de 42%, se bat celelalte 73 de televiziuni românești. TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Citeste si Dan Negru, impresionat de prestația Moldovei la Eurovision: „Au avut c***e!”

Realizatorul TV susţine că show-uri care sparg audienţele la televiziuni private, precum „Românii au talent” sau „Vocea României”, puteau fi făcute la postul public, întrucât banii necesari existau. Însă politicienii nu ar dori ca postul public să fie o instituţie puternică.

Negru lansează ipoteza că rechinii imobiliari au pus ochii pe terenul pe care se află TVR

Ipoteza lansată de Negru este aceea că rechinii imobiliari au pus ochii pe cele şapte hectare pe care se află sediul TVR. Astfel, conform spuselor lui Negru, la un moment dat, folosind ca justificare faptul că TVR reprezintă o gaură în bugetul de stat, politicienii ar urma să o mute în alt sediu și să vândă terenul.

Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! Jocul Cuvintelor, Românii au Talent, Vocea României sunt show-uri care puteau să fie la TVR. (…) Cu 76 de milioane euro buget se puteau face toate. […] Eu cred însă că miza politicului în afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred că, într-o zi, TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul Capitalei vor fi libere…Miza televiziunii publice în România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult…

Citeste si Dan Negru îi face praf pe politicienii români. Clipul care a devenit viral pe internet: „O rușine!” VIDEO

Eu cred însă că miza politicului în afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred că, într-o zi, TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul Capitalei vor fi libere… Miza televiziunii publice în România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult…”, afirmă cel mai cunoscut prezentator tv din România.

De-a lungul timpului, au mai existat cazuri similare în care șefi ai unor instituții de stat au subevaluat terenuri aflate în patrimoniu, producând pagube de sute de milioane de euro. Printre aceste cazuri se numără și cel al lui Puiu Popoviciu (terenul pe care e construit complexul comercial Băneasa), terenul ICA (unde Dan Voiculescu a construit sediul GRIVCO) și terenurile de pe plaja din Mamaia (unde acum se află zeci de blocuri), dosar în care şi Radu Mazăre a fost condamnat.