Dan Negru, indignat de prețul urzicilor: „Am găsit urzici la 7 euro/kg. Arghezi spunea: România nu e o țară, e o afacere” VIDEO

Altădată, urzicile erau mâncarea săracului. Le găseai la tot pasul, iar dacă nu le găseai pe drum, sigur dădeai de ele pe tarabe la prețuri de nimic. Acum, însă, banalele urzici au ajuns să coste o mică avere.

26 feb. 2024, 14:46
Dan Negru, indignat de prețul urzicilor: „Am găsit urzici la 7 euro/kg. Arghezi spunea: România nu e o țară, e o afacere” VIDEO

Aflat la cumpărături într-un supermarket, Dan Negru a constatat cu indignare că prețul unei pungi de jumătate de kilogram de urzici este nici mai mult, nici mai puțin de 18,99 de lei. Adică aproape 38 de lei kilogramul. Sau aproximativ 7 euro. Prilej cu care, realizatorul TV și-a amintit o zicere de-ale lui Tudor Arghezi: „România nu e o țară, e o afacere„, făcând referire la obiceiul românului de a scoate bani și din piatră seacă.

Urzicile au devenit un lux. Dan Negru: „Arghezi spunea: România nu e o țară, e o afacere”

‘Urzica astupă foamea săracului’ era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru că Arghezi spunea: ‘România nu e o țară, e o afacere’”, a scris prezentatorul pe Facebook.

Postarea sa a generat valuri de reacții.

Citește și Dan Negru a descoperit secretul longevității. Japonezii l-au ajutat: „Când ajungi la doctor e târziu”

Cred că urzicile astea au ieșit puțin în larg pe vas, după care au fost importate și prețul care îl vezi tu este consecința unui lanț de intermediari”.

„La țărani este mult mai ieftin. Acum, depinde de unde le iei, jumătate dacă le alegi le poți arunca. Așa ca se iau și ele din surse mai sigure, adică sa le culegi tu. Oricum, contează locul de unde sunt culese”.

„Mai trist este ca oamenii le si cumpără la acest preț”.

„În România doar oamenii se vând pe degeaba! Urzicile noastre nu mai sunt pentru tot omul de rând ca odinioară! Sunt alte vremuri și vremi!”.

„Până și urzicile sunt un lux”.

„Se știe că suntem o țară doar pentru afaceri, până și urzicile sunt un lux, vai de noi”.

„De unde le-au importat și în care buzunare intră banii?!!! Sigur NU sunt din România”.

„Fac rău cei ce cumpără, nu cred că chiar mor de dorul urzicilor, pot să meargă pe coclauri și să culeagă, ar fi mult mai sănătos pentru organism”.

Citeste si Dan Negru, indignat că românii nu-și respectă vedetele trecute de o anumită vârstă: „În România, bătrânețea începe la 30 de ani! Esca, Smiley, Delia sunt considerați bătrâni. Larry King n-ar fi avut nicio șansă la noi”