Dan Negru nu renunță la Revelion, chiar dacă a luat o pauză: „Profesional, mai bine de atât nu puteam alege”

Dan Negru a renunțat la Revelionul de anul acesta pentru a avea parte de liniște în preajma sărbătorilor de iarnă.

20 dec. 2022, 12:49
Dan Negru nu renunță la Revelion, chiar dacă a luat o pauză: „Profesional, mai bine de atât nu puteam alege”
Dan Negru ia o pauză de la Revelion

Dan Negru a fost consacrat drept „Regele audiențelor” în noaptea dintre ani, timp de două decenii și jumătate, datorită emisiunilor de Revelion pe care le-a realizat. Acum, prezentatorul își dorește să petreacă cât mai mult timp cu familia lui și, pentru că e un profesionist, știe că poate duce oricând în top emisiunile pe care le prezintă.

Într-un interviu pentru ciao.ro, acesta a vorbit despre motivul pentru care a alea să nu mai filmeze Revelionul care l-a consacrat.

„Ca să te reinventezi uneori e nevoie să-ți tragi sufletul și știu bine asta pentru că am experimentat-o. Am plecat din Antenă refuzând să mai fac showul cu blonde, de exemplu. Sau alte showuri de tipul celor pe care le făceam acum 10-15 ani și am reinventat la Kanal show-urile smart, de cultură generală. Audiențele mari au fost publicate mereu în presă și am reușit să demonstrăm că publicul TV a evoluat, nu mai e cel de acum 10/20 de ani.

Citește și: Dan Negru, amenințat după ce a anunțat că nu mai prezintă Revelionul la TV. Val de mesaje neașteptate

Așa va fi și cu Revelionul, va trebui să reinventăm programul ăsta dacă vrem ca el să mai existe în România. De asta am luat pauză, ca să-l pot reinventa așa cum am reinventat concursurile de cultură generală arătând că ele pot fi și lider de audiență pe o piața TV unde se credea că publicul vrea doar mizerii. Vom reinventa Revelionul, de asta aveam nevoie de pauză”, a declarat Dan Negru.

După ce a plecat de la Antena, prezentatorul se declară mulțumit de alegerea făcută, chiar dacă primea un salariu colosal.

„Profesional, mai bine de atât nu puteam alege. Eram plătit regește la Antenă, aveam un onorariu uriaș indiferent dacă aveam sau nu emisiune dar simțeam că televiziunea poate să fie reinventată, că pot să fac mai mult decât atât și Kanalul mi-a oferit oportunitatea asta.

Degeaba existau programe de cultură generală la TV dacă ele nu aveau audiență, dacă ele nu se vedeau. Domnul Adrian Păunescu mi-a spus cândva că degeaba ai emițător dacă nu ai receptor. Kanal mi-a dat șansa de a face showuri smart pe audiențe uriașe și Jocul Cuvintelor a fost o lecție bună pentru întreaga piață media anul asta. Mă bucur că după ce am inventat Revelioane, copii la Tv, blonde sau farse am reinventat împreuna cu colegii mei showurile smart, arătând că există și un astfel de public.

Citește și: Bogdan de la Ploiești a devenit ajutorul lui Moș Crăciun. Manelistul vrea să sprijine copiii nevoiași: „Asta înseamnă sărbători pentru mine!”

Am descoperit că există și public numeros de programe curate, smart. Nu mă dezic nicio clipă de blonde sau de celelate programe de divertisment pe care le-am făcut, a fost vremea lor atunci dar cred că publicul a evoluat. Când am plecat de la Antenă spre Kanal ca să fac programe de cultură generală nimeni nu-mi dădea nicio șansă. Un show despre limba romană cu litere, se mirau toți. Rămâi la Antene, câștigi mult orice ai face, mă sfătuiau toți. Când simți că ruginești, pleacă! E sfatul pe care-l dau tuturor, indiferent de poziția socială sau de vârstă. Sper să fiu un model pentru asta”, a adăugat prezentatorul.