Dan Negru pune tunurile pe TVR: „Trece la programe cu chiloţi şi bulendre”. Postul public introduce în grilă un show cu vedete

Dan Negru a reacţionat dur după ce TVR a început negocierile pentru organizarea reality show-ului Big Brother, celebrul format de televiziune care a fost difuzat pentru prima oară în România în 2003, de Prima TV.

25 apr. 2023, 17:27
Dan Negru pune tunurile pe TVR: „Trece la programe cu chiloţi şi bulendre”. Postul public introduce în grilă un show cu vedete
Dan Negru pune tunurile pe TVR: "Trece la programe cu chiloţi şi bulendre". Postul public introduce în grilă un show cu vedete

Dan Negru pune tunurile pe TVR. Show-ul presupune să-i lase pe concurenți să coabiteze, aceştia fiind filmați non-stop. Scenele de ceartă sau de sex sunt nelipsite din acest show, iar Dan Negru consideră că TVR alunecă pe o pantă greșită cu astfel de emisiuni.

Citeşte şi: Dan Negru a „inventat” meseria de asistentă TV. Roxana Ionescu a debutat drept „Mama Natură”: „Televiziunile din România au umilit adeseori femeile”

„Tiptil-tiptil, pe tăcute, TVR trece la programe cu chiloți și bulendre. Statul român începe negocierile ca să difuzeze la televiziunea publică Big Brother, unul din cele mai scumpe și controversate reality-show-uri. Un program de tip humiliation show (showuri de umilință) care a atras în toată lumea amenzi uriașe sau demisii răsunătoare din cauza limbajului obscen, a scenelor de sex sau a violenței. În Anglia a fost cea mai reclamată emisiune a deceniului trecut la OFCOM (CNA-ul lor). Când a fost difuzat în România, cu ani in urmă, CNA a suspendat emisia Prima Tv din cauza scenelor de sex difuzate in Big Brother. Un grup de oameni lipsiți de intimitate și filmați 24/7 e programul pe care-l propune televiziunea publică.

TVR trebuia să difuzeze Românii au talent sau Vocea României despre voci românești sau Jocul Cuvintelor despre limba romană. Statul român a ales însă Big Brother mult mai scump si mult mai rușinos. Big Brother e un format tv de milioane de euro. Televiziunea publică a pierdut drepturile de televizare pentru Campionatul European de Fotbal, pentru naționala României, pentru Mondialele la handbal. Dar are bani de bulendre filmate 24/7.

Am colegi admirabili in TVR conduși însă mereu de o șleahtă de politiceni care decid prost și strâmb”, a fost mesajul postat de Dan Negru pe Facebook.

Citeşte şi: O scriitoare îl face praf pe Dan Negru: „Un mare impostor. Un agramat care afirmă că ştie el cum trebuie făcută şcoala”

Dacă s-ar obţine toate aprobările necesare şi s-ar perfecta un contract pentru realizarea acestui show de televiziune, Big Brother va fi difuzat de TVR în perioada septembrie – decembrie 2023.