Dan Negru și-a exprimat dezamăgirea în ziua în care e aniversat Mihai Eminescu. Ce s-a întâmplat cu unul dintre locurile cele mai frecventate de marele poet

Dan Negru a transmis un mesaj trist în ziua în care Mihai Eminescu este aniversat. Prezentatorul a vorbit despre realitatea tristă și a spus că nu mai sunt prea multe locuri în prezent care amintesc de marele poet în starea lor inițială.

15 ian. 2024, 17:16
Dan Negru și-a exprimat dezamăgirea în ziua în care e aniversat Mihai Eminescu. Ce s-a întâmplat cu unul dintre locurile cele mai frecventate de marele poet

Dan Negru se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei și și-a adus aminte de locul în care Mihai Eminescu a lucrat o perioadă îndelungată. Nimic nu mai amintește de acele vremuri, spune el. Marele poet a lucrat ca redactor la ziarul ”Timpul”, însă acum redacția a devenit un supermarket.

Dan Negru și-a exprimat dezamăgirea față de acest lucru. ”Pe prăvălia asta, pe minimarketul ăsta, printre gogoși și zarzavaturi e amintirea lui Eminescu”, a spus jurnalistul.

Doar o plăcuță pusă la intrarea în magazin mai amintește de poetul Mihai Eminescu. Dan Negru le-a adus aminte urmăritorilor săi că acolo, vreme de un an, între 1880 și 1881 a lucrat poetul la faimoasa redacție ”Timpul”.

Citește și Dezvăluiri senzaţionale despre un episod mafiot din anii ’90. Mitică Dragomir şi Giovanni Becali, urmărire spectaculoasă prin Bucureşti cu pistoalele scoase!

Dan Negru a spus că e de neacceptat faptul că nimeni nu mai are grijă de valorile țării. ”«Totul ia timp și timpul ia tot», zicea Eminescu! Ăștia suntem! Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat. Hai la mulți ani de 15 ianuarie!”, a spus Dan Negru pe Facebook.

S-au împlinit 173 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Încă din anul 2010, în data de 15 ianuarie este celebrată Ziua Culturii Naționale. Cu această ocazie, în toată țara sunt organizate foarte multe evenimente culturale.

Mihai Eminescu s-a născut în data de 15 ianuarie 1850, în comuna Ipotești, din județul Botoșani, fiind al șaptelea copil, din cei unsprezece, al lui Gheorghe și a Ralucăi Eminovici.

El și-a început cariera literară în anul 1866, la doar 16 ani, după ce profesorul său de română a murit, iar în onoarea acestuia elevii au scos o broșură. Mihai Eminescu a scris în broșura respectivă poezia ,,La mormântul lui Aron Pumnul”, pe care a semnat-o cu M. Eminoviciu.

Citește și Ce pensie încasează lunar Gigi Becali! Latifundiarul din Pipera a dat lovitura pentru că a fost europarlamentar