Dan Petre, fiul lui Zoe Petre, numit secretar de stat la MAE

Dan Petre, fost consilier prezidenţial al lui Emil Constantinescu şi fiul lui Zoe Petre, a fost numit de premierul Victor Ponta în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 16:59
Dan Petre, fiul lui Zoe Petre, numit secretar de stat la MAE

Decizia a fost semnată vineri de şeful Guvernului. Premierul a mai dispus ca Anton Niculescu să fie eliberat din postul de secretar de stat la MAE.

Dan Petre va fi secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale, post pe care l-a ocupat anterior fostul secretar de stat Anton Niculescu, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Dan Petre are susţinerea PNL pentru ocuparea acestei funcţii, au menţionat sursele citate.

În minister erau trei secretari de stat, respectiv Bogdan Aurescu, Luminiţa Odobescu şi Anton Niculescu, cărora li se adaugă şi secretarul general Maria Ligor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că îi va propune lui Bogdan Aurescu să rămână secretar de stat la MAE.

De asemenea, premierul i-a numit vineri în funcţia de secretar de stat pe Achim Irimescu la Ministerul Agriculturii, Septimiu Buzatu – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii,  Răducu Valentin Preda – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Boloş Marcel Ioan – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Sebastian Huluban – Ministerul Apărării Naţionale.

Liberalul Sorin Dan Mihalache a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, iar Andrei Rizoiu – secretar de stat în cadrul SGG.

Ion Lazăr a fost numit şef al Corpului de Control al primului-ministru, cu rang de secretar de stat, după ce fosta conducere a demisionat din funcţie la momentul căderii Guvernului Ungureanu.