Dan Petrescu: „De 10 ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis”

În Londra, la un turneul amical, un homeless, şi-a dat haina jos şi m-a luat în braţe: «SuperDan, nu se poate aşa ceva!», a povestit antrenorul CFR la podcastul lui Bobonete.

02 iun. 2022, 18:48
Dan Petrescu: „De 10 ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis”

Dan Petrescu a vobit la podcastul lui Bobonete despre cariera lui, despre supersitiţii, despre ce îl deranjează. „În România, lumea nu ştie să aprecieze valorile. Vă dau un exemplu, am fost cu actuala soţie, în Londra. Era un turneu cu Chelsea pentru foştii fotbalişti. Am ieşit prin Londra. Ea a văzut că mă ştie toată lumea şi mă salută.

Ştii că sunt mulţi homeleşii acolo. La un moment-dat, a venit un homeless, şi-a dat haina jos şi m-a luat în braţe: «SuperDan, nu se poate aşa ceva!». Mie, unuia, mi s-a făcut pielea de găină.”

Petrescu a mai povestit cum, tot la Londra, a mers la un restaurant, Scalini, cel mai bun din Londra, şi n-a plătit nimic.

Soluție marca Viktor Orban. Cum reușește Ungaria să păcălească UEFA, pentru ca naționala să joace cu stadionul plin, în ciuda sancțiunilor
„Am mâncat ce-am vrut! Au spus: „E plăcerea noastră”.  Apoi, m-am dus să-mi iau o valiză. Au zis „SuperDan”.

Am zis, dar în România, oriunde mergi, mergi de zece ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis!

Şi la Cluj e la fel. Mergi să iei o geantă, dar nu a zis nimeni niciodată: „Lasă că plătesc eu”. Nimic…

Dacă un meci îl pierd, nici clujenii nu mă mai salută. Nu ştim să apreciem valorile, pe Hagi, Nadia, Năstase, Ţiriac. Noi îi certăm dăm în ei, facem glume cu ei”, a povestit Petrescu.

Dan Petrescu, plin de superstiții înaintea meciurilor: „Dacă am câștigat și am avut niște adidași în picioare, continui cu ei”. Ce pretenții are legate de autocarul echipei
Dan Petrescu (54 de ani) a recunoscut că are o serie de superstiții în ziua meciurilor, fiind foarte atent la toate semnele care i se arată.

Lovitură pe piața transferurilor. Dan Șucu aduce la Rapid București un fotbalist de națională
CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu consecutiv în Liga 1, principalul artizan fiind Dan Petrescu, antrenorul care deja se identifică cu gruparea din Gruia. „Bursucul” este recunoscut drept un tehnician sobru și aplecat spre muncă, dar succesul lui se datorează și micilor superstiții pe care le are.

Printre cele mai importante aspecte în ziua meciurilor – autocarul echipei nu trebuie să meargă niciodată cu spatele!

Dan Petrescu recunoaște că ține cont de orice amănunt în ziua meciurilor, fiind foarte atent să aibă parte de lucruri care îi aduc noroc. Sau care nu îi aduc ghinion. De ce se teme Dan Petrescu? Să vadă o pisică neagră, să fie sunat de cineva în legătură cu echipa adversă și, mai ales, să simtă cum autocarul echipei se deplasează cu spatele. Dacă se întâmplă acest lucru, el coboară imediat.

„Să văd o mireasă, să nu-mi dea cineva telefon care are legătură cu echipa cu care jucăm. Nu e bine în ziua meciului să dea autocarul cu spatele. Dacă nu știe cum să intre, îi zic: «Lasă-mă aici! Cobor eu!». A mai dat cu spatele și am pierdut mereu, prin Rusia, prin China. Am pierdut, eram terminat.

Să nu treacă pisica neagră prin fața mea. Dacă văd pisica neagră… dacă am câștigat și am avut niște adidași în picioare, continui cu ei. Dacă am avut o bluză, la fel. Când pierd, o schimb. Zic că nu mai e bună. Sunt foarte multe lucruri”, a dezvăluit Dan Petrescu ce superstiții are, în cadrul podcastului DA BRAVO, cu Mihai Bobonete.