Dan Puric: „La ora actuală, noi avem o metastază în politică. Băi, ieşiţi din acvariu!”

Dan Puric spune că, deși unii dintre tineri sunt „excepționali”, foarte mulți dintre ei țin să fie caracterizați de conformism. El le recomandă tinerilor de astăzi să „iasă din acvariu”.

02 ian. 2023, 09:17
Dan Puric: „La ora actuală, noi avem o metastază în politică. Băi, ieşiţi din acvariu!”

Dan Puric a vorbit despre starea sufletească a poporului român. „România a fost tratată ca o țară de rang inferior tot timpul. Am avut voievozi care au apărat cu prețul vieții și cu demnitate. Acum unde să-și găsească poporul român demniatea. Își regăsea în regina Maria. Ea mergea printre ăia cu febră tifoidă. Acum, au măști pe față. Ce să vadă omul? niște mașini puternice și că ăștia și-au trimis copiii în Dubai?

În jur sunt oameni cu depresii majore. Au nevoie de refacere sufletească. Nu simțiți o tensiune în aer? Românul sărbătorește în aceste zile cu tensiune, că simte că ceva dubios se pune la cale.

La ora actuală noi avem o metastază în politică. România nu se face bine cu excepții, România se face bine cu oameni. Nu toți sunt oameni.

Este un popor încercat. Să vă uitați puțin în ochii oamenilor. Din ghetoul comunist să intre într-o grădină zoologică cu niște trădători de neam. Tineretul de azi este distrus, este dezrădăcinat”, a spus Dan Puric.

„Eu am vorbit, când am vorbit de tineret, și nu tot, pentru că o parte este excepțională, 10-15%, am vorbit de un tineret confiscat, pe care eu îl strig și îl avertizez:«Băi, ieșiți din acvariu!». Poporul român are altă reacție, dar poporul român nu e format numai din tineret.  Acolo sunt 50 de ani, 60 de ani, 70 de ani. Dar când îi vezi pe ăștia că miros a multinațională și au o privire… Pe mine tata m-a dus la acvariu la Constanța, aveam cinci ani și acvariul e aici, cazinoul și marea. Și m-a lăsat așa și m-a găsit în fața unui acvariu. Și m-a întrebat: «ce faci aici?». Și eu i-am zis: «vorbesc cu peștișorul ăsta». «Și ce-i spui?». «Îi spun că marea e aproape. De ce stai, mă, cu purici de baltă acolo?». Săracul nu avea cum să evadeze. Dar așa le zic și eu la copilașii aceștia: «bă, marea e aproape!»”, spune Dan Puric.

EXCLUSIV Dan Puric, ipoteză despre alegerea preşedinţilor României: „Sunt aleşi dintre oamenii lipsiţi de caracter şi de sentimentul de apartenenţă”
Dan Puric este de părere că preşedinţii României sunt special aleşi având anumite trăsături: versatilitate, lipsă de caracter şi lipsa sentimentului de apartenenţă. Invitat în emisiunea România la raport de la România TV, scriitorul l-a evocat pe Stalin care susţinea că „nu e important cel care votează, ci cel care numără voturile„.

Preşedinţii se aleg după ce se face o analiză de profil: să fie versatil, să nu aibă caracter, sentimentul de apartenență. Dacă mâine ar fi preşedinte în România un om care a suferit pentru țara asta, l-ar împuşca, l-ar termina. La vot ies sub 15% din cetăţeni. Restul nu votează de scârbă.

Voturile sunt cum a zis Stalin: nu e important cine votează, ci cine numără voturile. 

Citeste si EXCLUSIV Dan Puric explică neacceptarea României în Schengen: „Austriecii au făcut-o din reflex. Cine a făcut rău o dată îl va face şi a doua oară”

Victor Ponta are dreptate (referitor la afirmaţia „Preşedinţii vin în plic”). Şi premierii se dau în plic. Acum, nu trebuie să facem valea plângerii. E o situaţie istorică aproape. Dacă vă uitați în istoria poporului român, vedeți voievozi, apoi iar asuprire, iar voievozi. Sunt perioade scurte de libertate. Avem sacrificiul lui Brâncoveanu. Când l-au decapitat, au decapitat 300 de ani de cultură.

Şi mai avem fanarioţii și apoi Cuza, moment de libertate, vine regalitatea și independența până la 1916, apoi 2 ani de ocupație, 1918-1945 și apoi gata, comunismul și jungla globalistă.

Spunea Liviu Rebreanu despre ardeleni: bietul ardelean, 1000 de ani a trăit pe sub pământ că nu-i lăsa să studieze, să facă meserii.

I-aţi văzut când a fost centenarul României? La noi s-a sărbătorit cu batista pe țambal. A fost derizorie sărbătorirea acestor ore astrale. Nimeni din fostele mari puteri nu și-au cerut scuze. Să zică: Ne pare rău că v-am chinuit 1000 de ani aici în Ardeal și v-am luat Basarabia nu.

Citeste si EXCLUSIV Dan Puric a vorbit la România TV despre dorința bruscă de unire cu Basarabia: „România trebuie să se unească cu Basarabia prin propria ei voință, nu la cheremul marilor puteri ”

Un teolog britanic ortodox zice că cuvântul ‘păcat’ nu l-a găsit la Adam și Eva. Englezii sunt foarte atenți au zis de ‘neascultare’. ‘Păcat apare la Cain, ‘Cain’ care înseamnă în română ‘profit’. L-a omorât pe Abel, pe fratele lui, un inocent. Şi a auzit o voce din cer: ‘Cain, unde e fratele tău?’ și ăla răspunde obraznic, ca domnul cancelar austriac: ‘Ce, eu sunt paznicul lui?’. A recunoscut că l-a omorât, dar nu i-a părut rău. Omul care nu are procese de conștiință e învârtoşat, zic sfinții.

Oamenii trebuie să înţeleagă că marile puteri nu au procese de conștiință. Ele sunt specii. Tolstoi a zis specia mă învață să te calc în picioare”, a povestit Dan Puric în emisiunea moderată de Andreea Creţulescu.