EXCLUSIV Dan Puric explică neacceptarea României în Schengen: „Austriecii au făcut-o din reflex. Cine a făcut rău o dată îl va face şi a doua oară”

Austriecii nu ne-au primit în Schengen pentru că sunt obişnuiţi, din secolele trecute, să facă rău românilor, este de părere maestrul Dan Puric. Scriitorul crede, pe de altă parte, că revolta oamenilor vizavi de acest aspect nu este pe deplin justificată, căci societatea românească are probleme mult mai mari.

26 dec. 2022, 22:40
EXCLUSIV Dan Puric explică neacceptarea României în Schengen: „Austriecii au făcut-o din reflex. Cine a făcut rău o dată îl va face şi a doua oară”

Dan Puric este de părere că altele sunt lucrurile care au distrus România, iar vetoul Austriei faţă de aderarea României la Schengen este o chestiune minoră.

De ce nu ne-a acceptat Austria în Schengen. Dan Puric: „Din reflex”

În concepţia scriitorului, printre problemele grave ale României se-numără milioanele de români plecaţi la muncă în străinătate, faptul că „justiţia este permisivă pentru infracţionalitate„, dar şi faptul că ţara noastră este condusă de „politicieni aleşi dintre degenerați„, a spus Dan Puric într-un interviu pentru România TV

Austriecii au făcut asta din reflex. Cine a făcut o dată rău, îl mai face. Sigur că oamenii s-au indignat și sunt legitimi. Asta cu Schengenul e o chestie minoră, nu știu de ce nu s-au indignat pentru lucrurile care au distrus România fundamental. De ce nu s-au indignat pentru educația asta traumatizantă asupra copiilor noștri?

De ce nu s-au ridicat oamenii, clasa politică împotriva unor lucruri fundamentale? Dincolo de economie, atacurile au fost făcute asupra structurii sufletești a poporului român. Austriecii, în 240 de ani, au luat vreo 820 de tone de aur. Rușii au luat mai putin, vreo 63 de tone. Calculul din 1990 până în 2016, în 26 de ani, în aur calculat vă spun că s-a furat din România de 3,3 ori mai mult decât în 500 de ani de asuprire a acestor imperii, turc, habsburgic și rusesc.

Eu nu m-am mirat, dar spune-mi de ce te revolti ca să îţi spun cine ești. Mă doare indolența asta, trădarea profesorilor, părinților vizavi de mutilarea asta care se va face. În cultură și în spririt pui acum şi culegi peste 10-15 ani. Deja avem o generație de tineri terminaţi sufletește, desrădăcinaţi. Nimeni nu s-a plâns de chestia asta.

Citeste si EXCLUSIV Dan Puric a vorbit la România TV despre dorința bruscă de unire cu Basarabia: „România trebuie să se unească cu Basarabia prin propria ei voință, nu la cheremul marilor puteri ”

S-au revoltat de chestia asta minoră, dar la lucrurile fundamentale nu s-au revoltat. Eu m-am întors de la Londra unde am avut o conferință și toți cu care am vorbit au zis că vor să se întoarcă, dar nu pot. Că și-au strâns bani și e crimă. Autohtonii ăștia care au pus mâna pe putere îi sugrumă. Ar fi 7 milioane de venit. E un popor, o Românie afară. Şi îi sugrumă ăştia din interior, românul care a pus mâna pe putere, subspecia de român, cum îi zic eu.

Peste asta este oculta națională. Îi țin pe cei autohtoni ca să fure. De regulă, se face așa: se omoară dictatorul și apoi se fac guverne-marionetă cu care sugi poporul. Dacă nu ești cuminte, Guvernul se schimbă. Îi iau după profil: să fie coruptibili, şantajabili.

Dacă în 27 de ani s-a furat de 3,3 ori mai mult, s-a furat cu ajutorul celor din ţară. Sunt criminali economici. Cineva dacă ar veni la conducerea țării și ar crea o legislație pentru românii plecați afară să îi privilegieze, România s-ar îndrepta în 2 ani fantastic. În România se distruge micul producător, cel mijlociu, coloana vertebrală a economiei”, spune Dan Puric.

Justiţia românească, prea permisivă

Maestrul este de părere că legile româneşti sunt mult prea blânde cu infractorii, ba, chiar că legile sunt făcute pentru infractori.

„M-am uitat în istorie. Poporul român are un fundament foarte bun, dar sunt și degenerați. Clasa politică se alege dintre degenerați de la fanarioţi încoace.

Există o justiţie care e permisivă pentru infracţionalitate. Face legea pentru infractori. Calomnia ar trebui pedepsită ca o crimă. M-au făcut, de exemplu, că am fost informator la securitate, omul lui Dughin. Într-o țară cu o legislație de genul ar trebui să facă pușcărie. Nu m-am gândit să-i dau în judecată, dar nu se întâmpla nimic. Pot să scriu despre dumneavoastră cele mai oribile lucruri şi nu păţesc nimic. Cică libertatea presei. Nu! O infecţie! Poţi să distrugi sufletul unui om care e mai sensibil.

Citeste si Dan Puric, atac dur la Klaus Iohannis: Nu zici „în loc de sărbători, veți avea înmormântări”. Ce spune de război şi revenirea pandemiei

Am ajuns la o ţară risipită, fără ax moral şi fără repere și poți să faci ce vrei. Care justiție? Sigur, sunt oameni inteligenți în justiţia română, dar nu sunt lăsați să facă. Sunt intrați pe o chestie de legislaţie permisivă, în România s-a furat legal cu legislația în mână, se fac crime morale tot legal”, a opinat maestrul Dan Puric.