Dan Şova ar putea fi ÎNLOCUIT de la Ministerul Transporturilor. Ce spune Liviu Dragnea

Dan Şova ar urma să fie remaniat din funcţia de ministru al Transporturilor, social-democraţii fiind nemulţumiţi de prestaţia acestuia, susţin surse politice. Întrebat dacă există nemulţumiri legate de activitatea de ministru a lui Şova, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus că până acum nu a existat o "discuţie oficială" în partid.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 11:52
Dan Şova ar putea fi ÎNLOCUIT de la Ministerul Transporturilor. Ce spune Liviu Dragnea

PSD pregăteşte debarcarea lui Dan Şova de la Transporturi, scrie gandul.info, social-democraţii fiind nemulţumiţi de prestaţia acestuia în domeniu, dar şi de impresia proastă pe care a făcut-o ministrul în timpul negocierilor cu FMI.

Potrivit unor surse din coaliţie, colegii de partid i-au reproşat lui Şova gafele făcute în fruntea acestui minister, spunând că „s-a văzut că aceste este jurist şi nu un om din domeniu, cum a fost spre exemplu Miron Mitrea”.

În plus, mai mulţi vicepreşedinţi PSD au declarat că ministrul Şova nu avea autoritatea necesară atunci când discuta cu constructorii şi nu era perceput ca un specialist atunci când mergea pe diferite şantiere.

Şova, despre ÎNLOCUIREA lui Cazanciuc la JUSTIŢIE: Mă simt bine la Transporturi. Dar sunt soldat al partidului

Remanierea lui Şova ar urma să se facă la pachet cu cea de la ministerul Bugetului, unde după plecarea în toamnă a lui Liviu Voinea la BNR, cele mai mari şanse de a-l înlocui le are Cristian Socol, consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

Social-democraţii au programat la finalul acestei săptămâni Comitetul Executiv Naţional, liderii social-democraţi urmând să se retragă pentru trei zile la Orăştie, într-o fostă unitate militară, pentru a discuta remanierile, dar şi strategia pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitat să comenteze faptul că surse politice susţin că există nemulţumiri în PSD privind activitatea lui Şova, acesta urmând să fie schimbat din funcţie, în uma unei discuţii la CExN, convocat pentru 30 iunie, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că atributul remanierii guvernamentale aparţine exclusiv premierului.

”Primul-ministru este cel care şi-a format echipa iniţial şi a prezentat-o Parlamentului şi el hotărăşte pe parcursul unui mandat de guvernare care sunt miniştrii care trebuie schimbaţi, dacă trebuie schimbaţi şi care nu. Eu nu am deocamdată aceste informaţii. Dacă premierul va hotărî despre un ministru sau altul, este decizia dumnealui. Sigur că o să aflăm şi noi, când va fi cazul. Dar până la această oră nu am avut o discuţie oficială în partid”, a spus Dragnea.