DAN ŞOVA A DEMISIONAT de la Ministerul Transporturilor. Portofoliul va fi preluat de IOAN RUS VIDEO

Dan Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor. Şova a făcut anunţul, marţi, la sediul ministerului, spunând că a recurs la acest gest pentru a fi în prima linie în campania pentru alegerile prezidenţiale. Portofoliul de la Transporturi ar urma să fie preluat de IOAN RUS.

RomaniaTV.net
24 iun. 2014, 12:00
DAN ŞOVA A DEMISIONAT de la Ministerul Transporturilor. Portofoliul va fi preluat de IOAN RUS VIDEO

Dan Şova a demisionat din Guvernul Ponta, la patru luni de la numire. Şova a declarat că a renunţat la fotoliul de ministru al Transporturilor pentru a se dedica campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Vreau să anunţ în mod oficial, pentru că au fost o serie de discuţii în ultimele zile, vreau să vă anunţ intenţia de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvernul României, pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru preşedinţia României„, a spus Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Social-democratul a completat că prioritară este câştigarea Preşedinţiei, totul trecând în plan secund.

Cred că aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii zece ani. Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca în următoarele patru luni să putem sa aducem la Cotroceni un om tânăr, un camarad, un om care are un proiect pentru România. Cred că până în 16 noiembrie prioritară e câştigarea Preşedinţiei României pentru PSD, celelalte trecând în plan secund”, s-a justificat Şova.

Şova a precizat că l-a informat pe Victor Ponta în legătură cu decizia luată, explicându-i că nu poate să se afle „în acelaşi timp în fruntea unui minister dificil şi în avangarda unei lupte”.

„Am decis ca in urmatoarele 4 luni sa ma dedic integral acestui obiectiv fundamental, acela de a castiga alegerile prezidentiale”, a subliniat Şova.

Ioan Rus, posibil înlocuitor al lui Dan Şova la Transporturi

Dan Şova a adăugat că acesta este singurul motiv pentru care pleacă de la şefia Ministerului Transporturilor:

„Nu aş fi plecat de la Ministerul Transporturilor dacă nu aş fi avut campania prezidentiala pentru nimic în lume. Fiti convinşi ca daca lucrurile merg asa cum credem noi, ma veti regasi intr-un Executiv din decembrie incolo”.

Dan Şova a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Fost avocat, asociat al Casei „Şova şi Asociaţii”, Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008. Şova este vicepreşedinte al PSD.

În locul lui Dan Şova ar urma să fie numit la Ministerul Transporturilor clujeanul Ioan Rus. Informaţia a fost confirmată de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a precizat că se discută despre înlocuirea lui Dan Şova cu Ioan Rus la Ministerul Transporturilor şi probabil asta se va întâmpla. ‘Pot să spun că se discută lucrul acesta şi probabil aşa va fi’, a spus Sârbu, la Palatul Parlamentului.

Ilie Sârbu, despre numirea lui IOAN RUS la Transporturi: Se discută lucrul ăsta şi probabil aşa va fi

Ioan Rus a mai fost ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus este şi un apropiat al lui Victor Ponta, ajutându-l pe Ponta să câştige şefia PSD la Congresul din 2010 în faţa lui Mircea Geoană.