Dan Şova, după ce a scăpat de arestare: Îmi doresc ca dosarul să fie trimis în instanţă

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, marți, după ce Senatul a respins cererea privind reținerea și arestarea preventivă în cazul său, că își dorește ca dosarul în care este cercetat să fie trimis instanței astfel încât situația sa să fie lămurită.

RomaniaTV.net
02 iun. 2015, 17:58
Dan Şova, după ce a scăpat de arestare: Îmi doresc ca dosarul să fie trimis în instanţă

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă, marți, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz.

„Nu vreau să calific votul Senatului. Vă spun o singură propoziție și sper să mă înțelegeți: îmi doresc, așa cum am cerut și Instanței supreme, să trimită dosarul în instanță ca să ne lămurim, să terminăm cu toate discuțiile astea politicianiste”, a spus Șova, după exprimarea votului senatorilor.

Citeşte şi Klaus Iohannis, reacţie dură după votul în cazul Şova: Parlamentul OBSTRUCŢIONEAZĂ în continuare justiţia

Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva reținerii și arestării. Două voturi au fost anulate.