Dan Şucu, replică devastatoare la adresa lui Marian Iancu. „Stai departe de Rapid, nu avem nevoie de penali!”

Dan Şucu, co-acţionar la Rapid alături de Victor Angelescu, i-a transmis un mesaj dur lui Marian Iancu, fost patron al lui "Poli" Timişor şi autodeclarat fan al echipei din Giuleşti. Iancu i-a criticat recent pe cei doi acţionari de la Rapid pentru kodul în care conduc clubul de sub Grant.

20 feb. 2023, 14:59
Dan Şucu, replică devastatoare la adresa lui Marian Iancu. „Stai departe de Rapid, nu avem nevoie de penali!”
Dan Şucu, replică devastatoare la adresa lui Marian Iancu. "Stai departe de Rapid, nu avem nevoie de penali!

Dan Şucu, replică devastatoare la adresa lui Marian Iancu. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook FC Rapid 1923, Dan Şucu li se adresează fanilor rapidişti şi îl contrează dur pe Marian Iancu,  în cazul căruia reamintește faptele penale care i-au adus condamnarea la închisoare.

Citeşte şi: Cine este și cum arată soția lui Dan Șucu. Afaceristul s-a afișat cu frumoasa blondină la meciul echipei sale, Rapid FOTO

„Stimați rapidiști,

Îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră în a felicita echipa pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea în play-off. Sincer să fiu, dacă la începutul campionatului, după înfrângerea din prima etapă, de la Cluj-Napoca, cineva mi-ar fi spus că vom reuși să ne calificăm în play-off, cu patru etape înainte de terminarea sezonului regulat, i-aș fi răspuns simplu: ‘să te audă Dumnezeu!’

Sigur ca în aceste patru etape rămase, echipa trebuie să strângă în continuare puncte, pentru a avea cât mai multe șanse în play-off, dar speranța noastră este ca, odată calificați, băieții noștri vor fi mai dezinvolți și mai încrezători și, normal, cu rezultate pozitive pe tabela de marcaj.

Este un rezultat extrem de bun pentru o echipă care este abia în al doilea an de prima ligă. Vom participa în cel mai echilibrat play-off care a existat vreodată și avem multe argumente pentru a face o figură bună: o echipă cu jucatori valoroși, conduși în teren de un căpitan a cărui inimă bate doar pentru Rapid, un antrenor tânăr cu idei de joc moderne, care vrea sa dovedească că poate să ajungă la fel de sus și din postura de antrenor, așa cum a făcut-o ca jucător, un public extraordinar, unic în România (poate cu publicul și galeria ar fi trebuit să încep) și, de ce nu, un climat de stabilitate și echilibru la nivel economic și organizatoric.

Cu referire la aceste atribute, stabilitate și echilibru, atât de necesare pentru echipă, am văzut atacuri tot mai dese și mai agresive. Ultimul dintre ele din partea unui anume domn Marian Iancu, care ne explica plin de aplomb cum trebuie condus clubul, cum trebuie făcute investițiile si, de ce nu, cât de slabi sunt jucătorii noștri.

Da, este același domn Iancu care, la începutul anilor 2000, și-a cumpărat ca jucărie personală un club de fotbal, Politehnica Timișoara, din bani proveniți din escrocherii și inginerii financiare, normal, ilegale. În decursul următorilor ani, a finanțat clubul respectiv din banii contribuabililor onești, furați de la statul român. Cu aceste sume importante, clubul a crescut ca un balon de săpun. Fără logică economică, fără fundație, fără viitor.

Când balonul de săpun, logic, s-a spart, clubul a intrat în faliment, iar de atunci până acum, Timișoara a rămas fără echipă în Liga 1 (n.r. a mai fost ACS Poli Timișoara, în 2013 – 2014 și 2015 – 2018).

Această persoană este exponentul unei perioade în care fotbalul devenise sinonim cu: aranjamente, blaturi, evaziune fiscală și valize cu bani plimbate dintr-o localitate în alta. Exact ceea ce speram cu toții să nu se mai întample vreodată în fotbal sau în oricare alt sport.

Va scriu dumneavostră acum despre această persoană, nu pentru ca as avea dorința de a intra într-un schimb de contre, ci pentru că acest om a început chiar să se autopropună acționar și investitor la Rapid.

Vreau să vă asigur pe dumneavoastră, fanii, susținătorii clubului, că niciodată persoane cu asemenea antecedente penale și cu un asemenea comportament nu se vor apropia de acționariatul clubului Rapid. Iar jucătorii noștri vor intra întotdeauna în teren cu gândul de a învinge și de a-și apăra corect șansele pâna la ultima picătură de energie.

Întorcându-ne, totuși, la fotbal, nu putem decât să fim fericiți. Ne așteaptă o primavară plină de suspans și adrenalină. Avem șansa noastră de a arătă că putem să fim la fel sau chiar mai buni decât oricare dintre competitorii noștri din play-off.

Felicitări echipei noastre și multă baftă în continuare!”, este comunicatul semnat de Dan Șucu.

Citeşte şi: Dan Șucu, demolat de fiica lui, Ioana. Ce spune despre Diana Lăscărescu: „Cu soția lui nu voi fi niciodată prietenă”

Marian Iancu a criticat în repetate rânduri conducerea clubului din Giulești, căreia i-a cerut să inveastească mai mulţi bani, ba, chiar s-a oferit să li se alăture! Condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost eliberat pe 27 iunie 2022, cu șase ani mai devreme decât termenul anunțat.