Dan Tomescu, actorul recunoscut pentru show-urile travesti, a murit la 65 de ani. Suferea de cancer, iar ultimii ani din viață i-a trăit în sărăcie

Actorul Dan Tomescu, cunoscut pentru show-urile travesti, a fost răpus de cancerul la gât. Acesta a fost înmormântat la cimitirul Sfânta Vineri.

18 mart. 2024, 17:36
Dan Tomescu, actorul recunoscut pentru show-urile travesti, a murit la 65 de ani. Suferea de cancer, iar ultimii ani din viață i-a trăit în sărăcie
A murit actorul Dan Tomescu

Actorul Dan Tomescu a fost înmormântat luni, 18 martie, la cimitirul Sfânta Vineri. Acesta era cunoscut pentru show-urile travesti pe care le-a făcut după anii ’90 și a fost răpus de o boală crâncenă, cancerul, la vârsta de 65 de ani. A jucat în reclame, în filme și seriale celebre, alături de nume mari ale teatrului românesc, dar și-a găsit sfârșitul în sărăcie.

Citește și: Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit. Suferea de o boală gravă

În urmă cu mai mulți ani, Dan Tomescu a întâmpinat numeroase probleme. La un moment dat, actorul se plângea că viața lui a ajuns să fie un coșmar după moartea mamei sale. A rămas fără casă și fără slujbă.

„Anul trecut am fost evacuat din casă, efectiv m-am trezit cu mascații peste mine. Stăteam toata ziua și mă întrebam de ce nouă și ce o să ni se întâmple. Și am avut o prietenă care mi-a oferit un apartament în care să stau o luna de zile. M-am dus la asistența socială și le-am spus că nu am nici serviciu, nici casă. Am susținut și eu prin munca mea cinstitită țara asta, plătind impozite. Nu dețin nicio proprietate, mașini, bunuri, n-am nimic. Decât un loc de veci, lânga mama mea”, declara Dan Tomescu în 2014, pentru cancan.ro.

A stat aproape toată viața într-un apartament de cinci camere și a mâncat numai bunătăți, dar, în 2014, s-a trezit într-un spațiu plin de igrasie unde trăia din mila oamenilor.

„Acesta este un demisol unde locuiesc. Unul dintre cei care locuiesc în această casă mi-au oferit posibilitatea să locuiesc aici. Pentru că am fost liber profesionist, la cei 56 de ani am ajuns ca singurul meu venit să fie acela de la CREDIDAM, pentru drepturile obținute din peliculele în care am jucat. Adica 20 de lei. Noroc ca m-a chemat Giulia Nahmany și mi-a oferit un rol mic într-un film”, se plângea artistul, în anul 2014.

Citește și: A murit Adina Cezar, una dintre cele mai mari coregrafe din România. „Generaţiile de azi îi datorează enorm!”

Dan Tomescu a recunoscut că a apelat la ajutorul mai multor vedete, pentru un serviciu, dar multe persoane i-au întors spatele.

Am zis că dacă sunt populari în Romania, vedete incontestabile, am zis să încerc, poate… Stau cu CV-ul lângă mine, am aplicat inclusiv o societate de cablu. Florin Piersic mi-a zis la un moment dat … sigur, că mă știe, pentru că eu am debutat la Teatrul Național, unde am fost regizor de culise, figurație..

Am apelat și la Loredana Groza, pe care o știu de 20 de ani. Mi-a cunoscut familia. Mi-a zis că nu mă poate ajuta. Mi-a zis ca nici pe fratele ei nu-l ajută. Luminița Anghel mi-a zis că este suparată și are probleme, și nu am mai insistat. Nimeni nu are nicio obligație față de mine. Categoric!”, mărturisea Dan Tomescu după moartea mamei sale, în 2014.

Singuri care îl ajutau erau vecinii: „Mă duc sus, la vecini, ca să mănânc. Ei mă cheamă la masă”, spunea actorul.