Dan Tudorache a făcut anunţul momentului. Computerul tomograf pentru depistarea Covid-19, de la Institutul Matei Balş, este funcţional

Publicat: Vineri, 31 Iulie 2020 11:50 // Actualizat: Vineri, 31 Iulie 2020 12:49 // Sursa: romaniatv.net

Un computer tomograf de la Institutul "Matei Balş" va putea depista noul coronavirus datorită unui soft special cu care este dotat. Dispozitivul medical este funcţional de vineri, a anunţat Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

"De azi, computerul tomograf de la Institutul 'Matei Balş' este funcţional! Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare. Pe 6 mai achiziţionam, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant, cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID-19.

Acesta a fost amplasat în curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am aşteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizaţia de funcţionare", a scris Dan Tudorache, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi Dan Tudorache acuză USR că a blocat PUZ-ul din Sectorul 1. "Îşi bat joc de oameni"

Edilul Sectorului 1 a menţionat că, începând de vineri, acest computer tomograf performant de la institut va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei. "Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!", a mai transmis Dan Tudorache.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H