Dan Tudorache a făcut anunţul momentului. Computerul tomograf pentru depistarea Covid-19, de la Institutul Matei Balş, este funcţional

Un computer tomograf de la Institutul "Matei Balş" va putea depista noul coronavirus datorită unui soft special cu care este dotat. Dispozitivul medical este funcţional de vineri, a anunţat Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 08:50

„De azi, computerul tomograf de la Institutul ‘Matei Balş’ este funcţional! Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare. Pe 6 mai achiziţionam, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant, cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID-19.

Acesta a fost amplasat în curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’, pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am aşteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizaţia de funcţionare”, a scris Dan Tudorache, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi Dan Tudorache acuză USR că a blocat PUZ-ul din Sectorul 1. „Îşi bat joc de oameni”

Edilul Sectorului 1 a menţionat că, începând de vineri, acest computer tomograf performant de la institut va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei. „Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!„, a mai transmis Dan Tudorache.