Dan Tudorache: Am solicitat ca la şedinţa de duminică a CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea.Vom supune la vot

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat vineri, pentru News.ro, că a solicitat ca la şedinţa de duminică a CEx să fie clarifictă "această treabă cu amnistia şi graţierea", spunând că va avea loc un vot.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 14:39
Dan Tudorache: Am solicitat ca la şedinţa de duminică a CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea.Vom supune la vot

„Am solicitat ca la următorul CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea. CExN va fi duminică şi o să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult”, a declarat Dan Tudorache.

El a precizat că trebuie luată o decizie, pentru a închide subiectul.

„Am spus să votăm într-un fel sau altul, depinde cum va fi majoritatea, ca să închidem subiectul pentru că durează deja de foarte mult timp, se vorbeşte pe la colţuri şi trebuie să stabilim: ori ni-l asumăm ori nu ni-l asumăm”, a precizat Dan Tudorache.

În legătură cu faptul că premierul, dar şi alţi membri PSD, neagă că ar exista un astfel de proiect, Tudorache a afirmat: “Vom vedea, vom vedea”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD ar urma să aibă loc duminică, fiind invitat şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Acesta a declarat vineri că va da curs invitaţiei, dezbaterile având şi „o dezlegare şi o argumentare juridică”.

Citeşte şi: Florin Iordache: Dacă am dezincrimina noi abuzul în serviciu prin OUG, ce credeţi că ar fi? Ar fi foarte bine