Dan Tudorache anunţă că toţi elevii şi profesorii din Sectorul 1 vor primi tablete. „Toţi trebuie să aibă aceleaşi şanse”

Toți elevii și toate cadrele didactice din Sectorul 1 vor primi tablete în anul școlar 2020-2021. Este vorba despre toți copiii de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1, indiferent de domiciliu, împreună cu dascălii lor. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat că instituţia pe care o conduce oferă tablete "tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel".

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 11:02
Dan Tudorache anunţă că toţi elevii şi profesorii din Sectorul 1 vor primi tablete. „Toţi trebuie să aibă aceleaşi şanse”

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că sunt pregătiţi pentru începerea noului an școlar, în orice scenariu care va fi aplicat: scenariul verde – toți elevii la școală, scenariul galben – jumătate dintre elevi la școală, jumătate online, sau scenariul roșu – toți elevii acasă, în fața tabletelor.

„Educația tuturor copiilor noștri este foarte importantă și nu vom face, în acest sens, niciodată rabat de la alocarea de resurse, timp și atenție. Oferim tablete tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel. Pentru a investi cu succes în viitor, avem datoria să nu accentuăm diferențe, privilegii, ierarhii”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului.

De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 le va asigura elevilor și profesorilor conectarea la internet a tabletelor pentru următorii doi ani.

Toate tabletele au fost cumpărate deja și vor fi distribuite, începând de mâine, părinților elevilor, pe bază de semnătură.

„Achiziția tuturor tabletelor a fost făcută cu fonduri de la bugetul local și cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local. Pentru noi sănătatea și educația sunt domenii strategice, de prioritate națională, și acționăm ca atare”, a mai precizat edilul Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 a cumpărat 45.000 de tablete pentru elevi şi profesori, care ar urma să fie folosite la şcoală în vreme de epidemie de coronavirus.

Târgu Mureş, primul oraş din România în care elevii vor avea tablete la început de an şcolar VIDEO