Târgu Mureş, primul oraş din România în care elevii vor avea tablete la început de an şcolar VIDEO

Elevii din Târgu Mureş vor avea tablete la început de an şcolar. Primăria municipiului Târgu Mureș este singura din țară care a achiziționat, respectiv i s-au și livrat, o primă tranșă de 5300 de tablete, iar acestea vor fi repartizate unităților de învățământ din oraș, zilele următoare.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 08:56

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul primarului Claudiu Maior a declarat că elevii din Târgu Mureș vor beneficia la început de an școlar de tablete. 

„Cu toate că administrația centrală nu și-a făcut treaba și nu a transmis în teritoriu nici sume de bani și nici tablete pentru elevi, Primăria municipiului Târgu Mureș a început acest proiect, și-a făcut temele, a realizat achiziția și iată, avem prima tranșă de 5300 de tablete, livrate. Până la începerea noului an școlar, le vom distribui unităților de învățământ care își vor stabili criteriile pentru a le repartiza elevilor. În prima fază, vor avea întâietate elevii din clasele terminale: a VIII-a și a XII-a, respectiv cei din clasa a IX-a pentru că acolo considerăm că este cea mai mare nevoie de aceste dispozitive, atât de necesare studiului. În mod cert vor fi luate în considerare și cazurile speciale, iar pe aceste tablete Primăria Târgu Mureș va asigura și accesul gratuit la internet.”, a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului municipiului Târgu Mureș.

În același context, Claudiu Maior a precizat că prin grija autorității locale, școlile din Târgu Mureș sunt pregătite pentru începerea noului an școlar din data de 14 septembrie, fiind achiziționați atât dezinfectanți, produse de igienă și măști. Totodată, în unitățile școlare se efectuează lucrări de dezinfecție, care vor fi reluate și după alegerile locale din 27 septembrie 2020, în contextul în care în multe dintre școlile din municipiu vor exista secții de votare.

 

Şcoala în pandemie: Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia elevilor şi părinţilor două linii telefonice Telverde


loading...